Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri bünyesinde açılan halk oyunları kursu ile Karaman’da Türkiye’nin farklı bölgelerinin kültürlerini halk oyunu aracılığı ile Karaman halkına göstermek ve Karaman halkını bu kültürün bir parçası haline getirmek için devam eden çalışmalar eğitmen Bayram Özçavuş nezaretinde devam ediyor.

Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden halk oyunları kurslarına üniversite öğrencileri, öğretmen, doktor, avukat ve mühendis gibi farklı iş dallarından birçok vatandaş eşlik ediyor. Yem Sanayi İlkokulunda devam eden çalışmalarda kursiyerlere Artvin yöresi, Ege yöresi, Trakya yöresi, Antep yöresi ve İç Anadolu bölgesinden popüler oyunlarının eğitimi veriliyor. Hafta içi iki gün pazartesi ve çarşamba günleri devam eden kurslar Haziran ayı sonuna kadar devam edecek ve çalışmada yer alan kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.

Konu hakkında bir açıklama yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak açısından çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu tür çalışmalarımız devam edecek. Halk oyunlarına gönül vermiş ve öğrenmek isteyen tüm vatandaşımızı ekibimize katılmayı davet ediyorum. Eğitmenlerimiz kursiyerlerimiz ile çalışmalarına aralıksız devam ederken yeni öğrenciler de yetiştirmeyi ihmal etmiyor. Vatandaşlarımızda istedikleri takdirde bu tür etkinlikler yürütebilsin diye bu ortamı herkese sunacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.