Erkekler Voleybol 1. Ligi lideri Halkbank, 10. hafta mücadelesinde yarın Ankara’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Ligin iki güçlü takımı Halkbank ile Fenerbahçe, Başkent Voleybol Salonu’nda saat 14.00’te karşı karşıya gelecek.

Halkbank Takım Kaptanı Nuri Şahin, önemli bir sınav vereceklerini, bu sınavdan yüzlerinin akıyla çıkmak istediklerini belirtti. Halkbank’ın Ankara’da tüm spor dalları içinde lig şampiyonluğuna en yakın takım olduğunu dile getiren Şahin, "Her takım sahaya kazanmak için çıkar. Biz de bu hedefle oynayacak ve 3 puan için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu önemli karşılaşmada taraftarlarımızı yanımızda istiyoruz" dedi.

Sıralamayı değiştirebilecek nitelikteki bu önemli maç öncesinde, başkent ekibinde en skorer oyuncu 167 sayı ile Tsvetan Sokolov, konuk ekip Fenerbahçe’nin en skoreri kaydettiği 162 sayı ile Ivan Miljkovic.

En iyi smaçör karşılaştırılmasında Halkbank’tan Osmany Juantorena yüzde 43 verimlilik oranı ile yüzde 33’lük ortalama tutturan Wout Wijmans’a üstünlük kurmuş durumda.

En iyi blok eşleşmesinde Halkbank’tan Emre Batur’un set başına blok ortalaması yüzde 0,69, Fenerbahçeli Kemal Kayhan’ın ortalaması ise yüzde 0,72.

Halkbank’ın en iyi servis atan oyuncusu Michal Kubiak’ın ace skoru 19, Fenerbahçe’nin en en çok ace yapan oyuncusu ise 9’la Aslan Ekşi. Servis karşılaştırmalarda Halkbank’ın liberosu Nuri Şahin yüzde 51 ortalama ile oynuyor. Fenerbahçe’nin liberosu Serkan Kılıç’ın yüzdesi ise 52.