YOZGAT (AA) - Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, 6. kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştığını, sıradaki hedefinin ise olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'na çok iyi hazırlandığını, emeğinin karşılığını ise bir kez daha şampiyon olup altın madalya kazanarak aldığını belirtti.

Son Avrupa şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası'na katıldığını ifade eden milli güreşçi, "Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na geçtiğimiz yılın Avrupa şampiyonu olarak katıldım. Burada da 6. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış olmaktan dolayı çok mutluyum. 7 yıldır Avrupa şampiyonalarında final yapmak kolay değil. Bu çok çalışmak, azim, gayret ve istikrar gerektiriyor. Hiçbir şampiyonluğumdan sonra bu istikrarımı bozmadım ve hep üstüne koyarak kendimi geliştirdim. Bunun karşılığını ise 6. kez Avrupa şampiyonu olarak aldım" diye konuştu.


- "Olimpiyatla taçlandırmak istiyorum"


Dünya şampiyonluklarının da olduğunu belirten Rıza Kayaalp, şunları kaydetti:

"2 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğum oldu. Bunları taçlandırmak için olimpiyat şampiyonluğum kaldı. Halkımıza olimpiyat sevincini de yaşatacağım. İnşallah, tek eksiğim olan olimpiyat altın madalyasını da alıp şampiyonluk serimi taçlandırmak istiyorum. Bana destek veren ve dua edenlere teşekkür ediyorum. Halkımızın benden beklentisi var, beklentileri devam etsin, ben de bu beklentileri boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. Beni her şampiyonluğumda destekleyen ve dua eden herkese teşekkür ediyorum. Müsabaka sonrası beni arayıp, tebrik eden devlet yetkililere de teşekkür ediyorum."

Rıza, şampiyonluk sevincinin Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kursağında kaldığını vurgulayarak, "Ankara'da yaşanan terör saldırısını esefle kınıyorum. Olayı duyduğumuz zaman sevincimizi bile tam anlamıyla yaşayamadık. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.