PTT 1. Lig’in 12. haftasında sahasında Albimo Alanyaspor’u konuk edecek olan Antalyaspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Hami Mandıralı, Albimo Alanyaspor maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde Antalya Hasan Subaşı Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi öncesi tecrübeli teknik adam oyuncularıyla kısa bir konuşma yaptı. Kırmızı-beyazlılar da Alanyaspor maçı öncesinde sakatlıkları bulunan Boum, Sakıp Aytaç, Mehmet Sedef, Emre Torun ve kaleci Ozan Evrim Özenç antrenmana katılmadı. Düş koşunun ardından açma-germe hareketleriyle devam eden antrenman, tam sahada çift kale maç ile son buldu.

"ALANYASPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"

Geçtiğimiz hafta Giresun deplasmanında şanssız bir son dakika golü yediklerini ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Alanyaspor maçını kazanmak istediklerini söyledi. Mandıralı, "Yediğimiz son dakika golüyle içimiz yandı. Çünkü hedefimiz büyük. Bizden beklenti büyük. Giresun deplasmanında ilk yarıda bizden beklenmeyen bir oyun vardı. İkinci yarı da ise sahada koşan mücadele eden bir Antalyaspor vardı. puan almak isteyen ve puan çıkarmak isteyen bir Antalyaspor vardı. Sahada. İlk yarıdaki oyuncularımın performansını beğenmedim ama ikinci yarıda mükemmel bir dayanışma gösteren bir takım vardı. Çok pozisyona girmedik ama Diarra ile golü bulduk ve son dakika da yediğimiz golle sahadan beraberlikle ayrıldık. Puan puandır diyoruz. Bizim için alınan her puan çok değerlidir. Oyun felsefemizi biraz daha geliştirmemiz lazım. Takım oyununda biraz daha etkili olmamız gerekiyor. Bu hafta sahamızda oynayacağımız Alanyaspor maçı bizim için çok kıymetli bir maç. Yıllarca süren dostluğun bu maça yansıması gerekiyor. Hedeflerimiz büyük olduğu için bu maçı kazanmak istiyoruz. Saha dışındaki olaylar bizi ilgilendirmiyor. Biz saha içine bakıyoruz ve Alanyaspor maçını kazanmak zorundayız. Takımımız kalitesini ortaya koyduğu zaman her takımı yenebilecek güçte. Oyuncu arkadaşlarıma güveniyorum. Onlardan sadece performanslarını biraz daha arttırmalarını bekliyorum" dedi.

"OFANSİF ANLAMDA DAHA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Takım olarak savunmayı iyi yaptıklarını söyleyen deneyimli teknik adam Hami Mandıralı, ofansif anlamda daha iyi olmaları gerektiğini dile getirdi. Hami Mandıralı, "Biz savunma olarak görevimizi çok iyi yapıyoruz. Çok iyi savaşıyoruz. Orta saha oyuncularımızda da keza aynı durum geçerli. Ofansif anlamda biraz daha üretken olmak zorundayız. Bunun için biraz daha çalışmak zorundayız. ofansif oynayan oyuncularımızı biraz daha etkin kullanmak zorundayız ve biraz daha çalışmalıyız. Alanyaspor maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"GENÇ OYUNCULARI KADROYA ALARAK KENDİLERİNİ GÜVENMELERİNİ SAĞLIYORUM"

Rekabetin olmasının takıma olumlu yansıyacağını belirten Hami Mandıralı genç oyuncuları kadroya alarak kendilerine güvenlerinin artmasını sağladığını söyledi. Mandıralı, şunları söyledi:

"Rekabet varsa başarı vardır. İsimlere takılı kalmıyorum. Öyle bir yapım yok. Ben de üst düzey futbol oynadım benim zamanımda da genç oyuncuların hakkı çok yendi. Hocaların deneyimli oyuncuları vardır. Hocalar onları tercih eder. Ben istiyorum ki isimlere takılı kalmayalım. Genç oyuncuları yeteneklerini ortaya koyarsa ben onları tercih ederim ve onlara mesaj veririm. Bu mesajı algılayan sahada performansını arttırır. Bu da takıma olumlu bir şekilde yansır. Takımda rekabet var. Gençleri kadroya alıyorum. Bu da onların kendilerini kıymetli hissetmelerine neden oluyor. Ve antrenmanlarda daha çok çalışıyorlar. Biz iyi olursak hocamız bize de şans veriyor diyorlar. Biz de elimizden geldiğince genç oyunculara şans vermeye çalışıyoruz. Yüreği güzel olmayan gençlerin bizimle olmasını istemeyen zaten bizimle birlikte olamaz."

"TEKNİK ADAMLARIN DEĞİŞMESİ TAKIMLARDA KIPIRDANMALARA NEDEN OLUR"

Albimo Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak’ın istifa etmesine de değinen Antalyasor’un tecrübeli teknik adamı, değişikliklerin takımlarda kıpırdanmalara neden olduğunu dile getirerek konuşmasını şu şekilde tamamladı.

"Hep böyle olmuştur Türkiye’de. Süper Lig’de de, PTT 1. Lig’de de hep böyle durumlar yaşanmıştır. Teknik adamların değişmesiyle camialar ve takımlar biraz daha kıpırdanma içine geçerler. Sonuçta teknik adamlar oynamıyorlar. Onlar fikirlerini, taktik fikirlerini oyunculara yansıtmaya çalışıyorlar. Bizim işimiz teknik adamların gidip gelmesi değil. Bizim işimiz Antalyaspor’u maça iyi hazırlamak ve maçı kazanmak."