Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takım ile resmi sözleşme imzaladığı 01 Aralık tarihinden bu yana geçen sürede adeta tarih yazdı. Galatasaray’ın başında 4 resmi karşılaşmaya çıkan deneyimli teknik adam, bir çok ilke de imza attı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla geçen Galatasaray, ligde üst üste 3. galibiyetini elde etti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından adeta şaha kalkan sarı-kırmızılı ekip, tecrübeli teknik adamın resmi sözleşme imzaladığı 01 Aralık tarihinden bu yana geçen 2 haftalık sürede bir çok ilke imza attı.

İşte Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından yaşanan ilkler:

İLK KEZ 4 GOL

Galatasaray bu sezon resmi maçlarda ilk kez 4 gol attıç (Eskişehirspor Ziraat Türkiye Kupası maçı)

EN ÇOK İKİLİ MÜCADELE

Galatasaray’ın bu sezon en çok ikili mücadele kazandığı maç Hamzaoğlu’nun ilk lig maçı olan Akhisar Belediyespor maçı oldu. Sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmada toplam 62 ikili mücadele kazandı.

UMUT BULUT VE BURAK YILMAZ 7 AY SONRA

Umut Bulut ve Burak Yılmaz 7 ay sonra Akhisar Belediyespor maçında çift forvet başladılar. En son 17 Mayıs 2014 tarihinde oynanan Kayseri Erciyesspor maçında 11’de beraber başlayan ikili, o karşılaşmada birer gol atmayı başarmıştı.

OFSAYTA DÜŞMEDİ

Galatasaray, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk iki resmi maçta hiç ofsayta düşmedi.

İLK KEZ 2’DEN FAZLA GOL

Galatasaray bu sezon ligde ilk kez bir maçta 2’den fazla gol attı. (Torku Konyaspor)

DEPLASMANDA 5. GALİBİYET

Galatasaray Torku Konyaspor’a karşı aldığı galibiyet ile deplasmanda oynadığı 7 maçta 5. galibiyetini almış oldu. Sarı-kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezonunun tamamında deplasmanda 5 galibiyet almıştı.

İLK YARILARDA 6 GOL

Prandelli yönetiminde çıkılan 16 resmi maçta ilk yarılarda toplam 3 gol atabilen Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından çıkılan 4 resmi maçın ilk yarılarında 6 gol buldu.

HAMİT ALTINTOP LİGDE GOLLE TANIŞTI

2012-2013 sezonunda sarı-kırmızılı takıma katılan Hamit Altıntop, Spor Toto Süper Lig’de ilk golünü Torku Konyaspor karşısında attı. İlk resmi golünü ise 12 Mart 2013 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında Schalke 04 karşısında atmıştı.

EMRE ÇOLAK 685 GÜN SONRA

Genç oyuncu Emre Çolak, Torku Konyaspor maçında attığı gole ligde 685 gün sonra golle tanıştı. Çolak, Spor Toto Süper Lig’de 6. golünü kaydetmiş oldu.