Bursaspor’un yetenekli file bekçisi Harun Tekin, çıktığı son 3 maçta kalesini gole kapattı.

Yeşil-beyazlıların 25 yaşındaki başarılı eldiveni Harun Tekin, performansıyla göz dolduruyor. Bursaspor forması altında bu sezon geride kalan 8 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalan Tekin, kalesinde ise 8 gol gördü. Maç başına 1 gol ortalaması ile oynayan genç kaleci, çıktığı son 3 maçta kalesinde gol görmeyerek dikkatleri üzerine çekti.

SON 3 MAÇTA GOLE GEÇİT VERMEDİ

Ligin 7. haftasında oynanan Balıkesirspor maçından 5-0’lık galibiyet ile ayrılan Timsah, ardından Tepecikspor ile oynadığı kupa maçını ise 2-0’lık sonuçla geçti. Şenol Güneş’in öğrencileri, dün oynadıkları Sivasspor mücadelesinden ise 3-0’lık farklı bir skorla galip ayrılmasını bildi. Yetenekli eldiven ayrıca, ligin 4. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında da kalesinde gol görmemişti.

30 MAÇA ÇIKTI

Bursaspor’un 2010-2011 sezonunda Güngörenspor’dan 3 yıllığına kadrosuna kattığı genç file bekçisi, yeşil-beyazlı forma altında 30 karşılaşmaya çıktı ve bu karşılaşmalarda kalesinde 27 gol gördü. Gösterdiği performans ile tecrübeli teknik adam Şenol Güneş’in gözdesi haline gelen Harun, ilerleyen haftalarda daha iyi bir performans ortaya koyacaklarını söyledi.

HARUN: "DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan genç kaleci, sezon başından beri güzel oyun sergilediklerini belirterek, "Ancak bu güzel oyunu skora yansıtamamıştık. İki haftadır güzel oyunumuzu iyi sonuçlar ile tamamladık. İnşallah bunun devamı gelir. İlk yarıda pozisyonlara girdik, değerlendiremedik. Onları gole çevirebilseydik maçı daha erken koparabilirdik. Rakibimize birkaç pozisyon da verdik. Sonuçta çok şükür kazandık. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İlerlediğimiz haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.