Mersin Harward Amerikan Koleji, Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde Avrupa 3.’sü olan milli okçu Betül Demir’e yüzde yüz, Türkiye şampiyonalarında derece almış ve gelecek vaat eden 3 okçuya da belli oranlarda eğitim desteğinde bulundu.

Mersin Harward Amerikan Koleji, Slovenya’nın Ljubljana kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Genç Milli Takım sporcularından Betül Demir’e yüzde yüz eğitim bursu verdi. Kolej, milli okçu Betül Demir’in yanı sıra Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceler almış okçular Serdar Özaslan, Ozan Akkaşoğlu ve gelecek vaat eden Ekin İşçi’ye de belli oranlarda eğitim desteğinde bulundu.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİNE BELLİ ORANDA BURS VEREN TEK KOLEJ”

Harward Amerikan Koleji Kurucularından Hasan Kılıç, 2014 Eylül ayıyla eğitim ve öğretime başlayan Mersin Harvard Eğitim Kurumları’nın vizyonunu yeni eğitim modeli olarak oluşturduklarını belirterek, bu bağlamda eğitim ve fiziki koşullarıyla Türkiye ve Mersin’de birçok ilki barındırdıklarını söyledi.

Kılıç, “Harward Amerikan Koleji bütün öğrencilerine belli oranlarda burs veren tek kolej olma, ülkemizde ilk olarak uygulanan sınıf sistemi, Mersin’in ilk butik koleji gibi ilkleri barındırmaktadır. Kolejimiz sanat, spor ve eğitim alanında fark oluşturan her öğrenciye belli oranlarda burs sağlamaktadır. Burslar sadece bu alanla sınırlı olmayıp, yıl içinde kitap okuyan, ağaç diken, yaşlı bakım evleri ve çocuk esirgeme kurumlarını düzenli ziyaret eden ve birçok sosyal projeye katılan öğrencilerimiz de burs alabilmektedir. Kısaca, kendine değer katan, emek sarf eden her öğrencimiz, bizim için kıymetlidir. Öğrencimiz Betül Demir’in gösterdiği başarıdan dolayı, ödüllerin en değerlisini hak ettiğini düşünüyoruz. Eğitim kurumu olarak bizler üzerimize düşeni yapmış oluyoruz. Bunun adının burs ya da yardım olarak düşünülmesinde istemiyoruz. Bu başarının mimarı Aytekin hocamızın, bizlere bu başarının ortağı olma fırsatı verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“VERİLEN EĞİTİM DESTEĞİ TAKDİRE ŞAYANDIR”

Türkiye Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve sporcuların antrenörü Aytekin Ataş ise Harward kurucularından Hasan Kılıç’a sporcularına vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ederek, “Yeni bir okul olmalarına rağmen bizlere daha doğrusu milli sporcumuza ve Türkiye şampiyonalarında derece alan sporcularıma vermiş oldukları bu eğitim desteği takdire şayandır. 4 sporcuya destek olmaları bizleri fazlasıyla sevindirdi. Sporcuların spordaki başarılarının bir meyvesi olarak bu ödülü almaları onların geleceklerine ışık tutmuştur. Desteklerinin devamını bekliyoruz” diye konuştu.