Samsun’da “Hayata Basket At” projesi kapsamında, engeliler arasında Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen basket maçında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, tekerlekli sandalyeye binip engeliler ile birlikte maç yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında desteklenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Samsun Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün proje ortağı olduğu “Hayata Basket At” projesi, düzenlenen basket maçı ile sona erdi. Proje kapsamında İlkadım ilçesinde yaşayan yaşları 09-30 arasında değişen 20 ortopedik engelliye 10 ay boyunca tekerlekli sandalye basketbol eğitimi verildi.

Eğitimin sona ermesinden dolayı Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Necmettin Aygün ile Yüksel Kıyak, Medical Park Samsun Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlhan Elmalı, proje koordinatörü Gülden Okçuengin ve çok sayıda engelli katıldı. Maç öncesi projeye katılan engellilere ve proje destek verenlere protokol tarafından plaket takdim edildi. Ardından, 10 ay boyunca tekerlekli sandalyede basketbol eğitimi gören 10 engelli sporcu, sahada ter döktü. İl Müdürü Güven Özyurt takım elbisesi üzerine, projede kullanılan tişörtü giyip, tekerlekli sandalyeye oturdu. Bir engelli gibi müsabakaya dahil olan il müdürü, engellilerle birlikte uzun bir süre ter döktü. İl Müdürü maç esnasında oyun kuruculuğu ile dikkatleri üzerine toplarken, maç esnasında il müdür yardımcıları Necmettin Aygün ve Yüksel Kıyak da maça dahil oldu.

ÖZYURT: "5 TANE OYUNCU KAZANDIK BU PROJE KAPSAMINDA"

Maç sonrası bir açıklama yapan Özyurt, “Bu akşam burada ‘Hayata Basket At’ projesinin final kısmına geldik. 10 aydır beraber sürdürdüğümüz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve EDES programı kapsamında il müdürlükleri güzel projeye imza attı. Valimizin, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın destekleriyle, Samsun’da 10 aydır böyle proje yürütüldü. Projede engellilere duyarlılığı, bedensel engeliler basketbola da duyarlılığı ve evinde spor ile buluşamayan bedensel engellilerimizi basketbol branşıyla buluşturduk. Mutluyuz, 5 tane oyuncu kazandık bu proje kapsamında. Onların her türlü tesisatını aldık, onlara birer tane müsabaka arabası hediye ettik. Projemizi yürüten başta Gülden hanıma çok teşekkür ediyoruz, il müdürlüğümüz adına gerçekten güzel işlere imza atıyor. Bugün ben de empati yaparak onlarla birlikte projenin son anında birlikte olmayı tekrar istedik ve çok da güzel oldu. Zaten salı akşamları bu tür etkinlikleri bedensel engellilerle birlikte salonlarda yapıyoruz. Ben elimden geldiğince onlarla beraber olmaya çalıyorum” dedi.