Bisiklete binen çocukların kendine güveni gelişip ilerde daha sağlıklı birer fert olmaktadır,O halde bisiklete binmeyi çocuklarımıza da aşılamamız gerekmekte.

Karaman Dağ Bisikleti - MTB Gezginleri gezilerini ve faaliyetlerini ara vermeden devam ettiren adrenalin ve sağlık düşkünü doğa aşıkları bisiklet binmenin önemini anlattılar;

Karaman MTB Gezginleri temsilcisi İbrahim Küçük konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;''Dağ Bisikleti başta olmak üzere, yol ve diğer bisiklet türlerini içinde barındıran insan başta olmak üzere,doğa ve spora saygı duyan bireyler ile birlikte gerçekleştirilen ve paylaşımlarda bulunulan sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden etkinliklerini duyuran bir gruptur. Bisiklete binmek için bir yada bir çok nedene ihtiyacımız varsa bisikletin insana ve çevreye etkileri saymakla bitmez ama bunlardan en önemlileri ise sağlığımıza etkileridir. 

Bisikletin sağlığımıza etkileri saymakla bitmez bisiklete binmek; şişmanlık, metabolizma hastalıkları, sırt ağrıları, yüksek tansiyon,  hemoroit ve özellikle bayanlarda kemik yoğunluğunu artırarak ileride osteoporoz hastalığına yakalanma riskini azaltmakta ve tedavisinde kadının yaşı ne olursa olsun,tedavinin bir parçası olarak egzersiz reçetesi verilmektedir. Özellikle bacak ve sırt kaslarını harekete geçiren bisiklet ile zinde kalmak mümkün, daha sağlıklı ve mutlu bir insan yarattığı yapılan birçok araştırmada ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte dayanıklılık gücümüzü artırması, stresle baş etmemizde yardımcı olması da göz ardı edilemez. Bisiklet kullanımının bir alışkanlık olduğu, bisikletin ana ulaşım araçlarından biri olduğu İsveç, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde kalp hastalıkları daha az görülmektedir.
O halde bisiklete binmeyi çocuklarımıza da aşılamamız gerekmektedir; Bisiklete binen çocukların kendine güveni gelişip ilerde daha sağlıklı birer fert oluyorlar.

Tüm çocukların bir bisiklete sahip olma hayali olduğunu varsayarsak, bisiklet sürmenin çocuğun ruh ve beden sağlığına büyük katkısı olduğunu ve çocuğun enerjisini harcaması için mükemmel bir araç. Hiçbir oyun bisiklet kadar çocuğun enerjisini boşaltmasına imkân vermez,ve daha uysal olurlar.

O halde Karaman’lı hemşerilerimizi  bu yaz motorlu taşıtlarını bir kenarıya koyup, hemen hemen her gün okuduğumuz motorsiklet ve araba kazaları haberlerinden uzak,şehrin bilinmeyen sokaklarında yada doğanın içinde bisiklete binmeye davet ediyorum,''dedi.

Gezginlerin etkinliklerini https://www.facebook.com/karamandagbisikletlileri adresinden takip edebilir, faaliyetlerine katıla
Gezilerle ilgili Videoları aşağıda bulabilirsiniz;