2014-2015 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençler hentbol il birinciliği müsabakaları 06-12 Ocak 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalara 8 erkek takımı ve 3 kız takımı olmak üzere toplam 11 okul mücadele etti.
Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen gençler hentbol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken takımlar arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu. 6 gün süren kıyasıya mücadelenin ardından hem kızlar hem erkekler kategorisinde şampiyon olan Larende Anadolu Lisesi şampiyonaya damgasını vuran takım oldu. Her iki kategoride de dereceye giren Larende Anadolu Lisesi il dışında gerçekleşecek olan hentbol grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Aslan Yıldız, O.Selçuk Akbaş, Okul Sporları il temsilcisi Özgür Tunçalp, Okul Sporları İl Tertip Komitesi Üyesi Hüseyin Kutan tarafından verildi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren tüm sporcuları tebrik eden Spor Şube Müdürü Aslan Yıldız, ‘’ İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen hentbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcularımız il dışında yapılacak olan grupmüsabakalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Burada dereceye giren sporcularımızı şimdiden katılacakları hentbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Müsabakalar sonunda dereye giren takımlar;
Erkekler
1. Larende Anadolu Lisesi
2. Karaman Fen Lisesi
3. Bifa Anadolu Lisesi
Kızlar
1. Larende Anadolu Lisesi
2. Bifa Anadolu Lisesi
3. Karaman Anadolu Lisesi