Sabahın erken saatlerinde başlayan ve çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvaya bu yıl 10 köy derneği takımı katıldı. Ali Kondu, İsmail Gülmüş, Hasan Güzel, Ramazan Büyükçelik, Den Haag BMT Futbol Kulübü Başkanı Cemil Kayadelen’in koordinasyonunda gerçekleşen ve BMT Futbol Kulübü tesislerinde gün boyu oynanan turnuvanın bu yılki şampiyonu Bardasspor oldu.

Sudurağı, Burhan, Kılbasan, Bozkandak, Bardas, Madenşehri, Çoğlu, Göcer, Kızılkuyu ve Morcalı köy derneklerinin katıldığı turnuvanın ön elemeleri, 5’er takımlı, 2 grup halinde oynandı.

Yarı final maçları sonunda Bozkandakspor, Burhanspor’u penaltılarla mağlup etti ve turnuvanın 3.sü oldu.

Pozisyon zenginliği bol olan ve baştan sona çekişmeli geçen final maçında Bardasspor ve Kılbasanspor karşılaştılar.

Ben Kaya ana sponsorluğunda, Meray, Yayla, Ado Zorg, Visspecialist Schiedam, Alps İmpex, Garage Blompitstop’un katkılarıyla gerçekleşen turnuvanın en çok gol atan takımı olan ve oynadığı tüm maçlarda üstün performans sağlayan, namaglûp olan Bardasspor, rakibi Kılbasanspor’u 4-0 yenerek, 2.HOKAF Futbol Turnuvası’nın şampiyonu oldu ve kupayı müzesine götürdü. Oynadığı futbolla göz dolduran Bardasspor’dan Emre Bilgi, turnuvanın en fazla gol atan (12 gol) futbolcusu oldu.

HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz turnuvamız için, bizlere güç veren, başta katılımcı köy takımlarımıza, onlara destek olan sporcularımıza, sponsorlarımıza ve değerli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Turnuvamızın gayet centilmence, kardeşlik içerisinde gerçekleşmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Ev sahibi BMT kulübüne de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Gün boyu şenlik havası içinde geçen turnuvada dereceye giren takımların kupalarını HOKAF Başkanı Mustafa Duyar ve diğer yöneticiler verdi.

Mehmet Ali Topcu

Den Haag / Hollanda