İstanbul Genç Erkekler Basketbol Ligi A Serisi C Grubu’nda oynanan haftanın önemli karşılaşmasında İhlas Koleji, DSİ Spor’u uzatmalarda bir sayı farkla 69-68 mağlup etti.

Caferağa Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya her iki takım da mutlak galibiyet parolasıyla başladı. Kazananın final grubuna çıkmak için önemli bir avantaj elde edeceği maçın ilk yarısı karşılıklı basketlerle geçerken yarının sonuna doğru avantajı eline geçiren lacivert-beyazlılar ilk devreyi 28-24 önde kapattı. İkinci yarı ise tam bir heyecan fırtınası halinde geçti. Başa baş giden ikinci yarı boyunca her iki takım da üstünlük sağlayamazken, İhlas Koleji son hücumdan sayı bulamayınca karşılaşmanın normal süresi 58-58 beraberlikle sona erdi. Uzatma periyodu da maçın normal süresi gibi büyük bir mücadeleye sahne olurken son topa kadar devam eden maçı İhlas Koleji 1 sayılık avantajla 69-68 kazandı.

Nefesleri kesen maçta Berfu attığı 19 sayı ile İhlas Koleji’nin en skorer oyuncusu olurken, Onur 12 ve Anıl’da attığı 10 sayı ile skor yükünü taşıyan isimler oldular.

ÇIPA: "HAFTAYA FİNAL MAÇINA ÇIKIYORUZ"

Karşılaşmanın ardından konuşan İhlas Koleji antrenörü Tacettin Çıpa çok keyifli bir maçı geride bıraktıklarını belirterek kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Oyuncularına performanslarından dolayı teşekkür eden Çıpa, "Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet aldık. DSİ’ye karşı ilk maçı kaybetmiştik. Şimdi ikinci maçı kazanarak final grubuna kalmak için önemli bir avantaj ele geçirdik. Artık hedefimiz grubumuzdaki son maçta Çağdaşlar Spor’u yenerek final grubuna kalmak" diye konuştu.