II. Karaman Engelliler Spor Şöleni ile ilgili, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman ÇEVİK; “Her çocuk gibi engelli çocukların da spora ihtiyaçları vardır. Bu neden engelli çocuklarımıza spor yapabilecekleri alanlar oluşturulması elzemdir. Bugün olumlu şartlar oluşturulduğunda, engellilerimizin imkânları ölçüsünde oyunlara katıldıkları bilinmektedir. Mesela; geçen yıl BESYO öğrencilerimizle kısa süreli çalışmalar yapan işitme engellilerimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmışlar ve Karaman’ımıza Judo branşında 2.'lik madalyası getirmişlerdir.

Bizler; bu çalışmalarımız ile sporun yapıcı etkileri sayesinde engelli çocuk ve gençlerimizin paylaşma, iletişim kurma, özgüvenlerini artırma, kurallara uyma, sosyalleşme, kendilerini topluma kabul ettirme ve toplum tarafından dışlanmış hissetmemelerini sağlamaya çalışmaktayız. Şimdi engellilerimize yapacağız yatırımların ve çalışmaların yarın bizler için de lazım olabileceği asla unutulmamalıdır.

Geçen yıl Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz I. Karaman Engelliler Spor Şöleni’nin 2.'de 30 Kasım 2011 tarihinde BESYO Spor Salonunda düzenliyoruz. Bu vesile ile tüm engellilerimizi ve Karamanlıları bu spor şölenimize davet ediyorum.” dedi.


GEÇEN SENEKİ ŞÖLEN FOTOĞRAFLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ