Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 1. Kademe Badminton antrenörlük kursuna KMÜ öğrencilerinden ve badminton severlerden toplam 36 kursiyer katıldı. Teorik dersleri KMÜ Eğitim Görevlileri tarafından verilen kursta kursiyerlere sporcu sağlığı, sporcu beslenmesi ve anatomi gibi derslerde eğitim verilirken, badminton branşına özel antrenman bilgisi, teknik, taktik ve oyun kuralları gibi konularda detaylı bilgi ise Badminton Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Fatih Dülger tarafından verildi.
Yunus Emre Spor Salonu’nda Badminton Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Fatih Dülger eşliğinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde kursiyerlere raket tutuşları, vuruşlar, servis, hücum ve savunma gibi konularda badminton branşına özel uygulamalı eğitimler verildi.
Dolu dolu geçen eğitimler sonunda Karaman’da olmaktan ve Karaman halkına hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu belirten Dülger;” Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İl Müdürümüzün sporun çekirdeğinden gelmesi, salonun tozunu yutmuş olması, yıllarca antrenörlük yapmış olması Karaman’da spor adamları ve sporcular için çok büyük bir şans. Ayrıca ileride sizin tüm taleplerinizi daha iyi anlayıp ve çözecektir buda sizin antrenörlük hayatınızda daha iyi ilerlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca Badminton Federasyon Başkanımız Murat Özmekik’in Karaman’a ve sporcularına selamını iletmekten dolayı onur duyduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Karaman’da gerçekleştirilen I. Kademe Badminton Antrenörlük Kursu Pazar günü yapılan teorik ve uygulamalı sınavın ardından sona erdi.