Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı.

İki gün sürecek toplantının ilk gününe Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakan Basri Hakyemez, Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Müsteşar Yardımcısı Vekili Ramazan Yiğit, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Spor Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri katıldı.

HAKYEMEZ:“2,5 MİLYON GENCE ULAŞTIK”
Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ve tanıtım videosunun ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İl Müdürleriyle özel bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Kılıç’ın yaptığı görüşmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, bir konuşma yaptı. Hakyemez konuşmasında, 2 buçuk yıllık görev sürelerinde çok aşama kaydettiklerini ifade ederek, “Bizler her hafta sonu il il ziyaretlerde bulunuyoruz. İllerde yaşanan sıkıntıları yerinde görmek ve gidermek amacındayız. Biz sporu çok önemsiyoruz. Biz o kadar da gençliği önemsiyoruz. Göreve geldiğimizde 9 proje vardı ve 95 bin gence ulaşılmıştı. Şimdi proje sayımız 125 olurken, yaklaşık 2 buçuk milyon gence ulaştık. Tesis sayımız 50 iken şimdi bu rakam 789. Yani rakamlara bakıldığında nereden nereye geldiğimizi göreceksiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı ilk gününün sabah seansında Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Proje Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, 2013 yılında yapılan projelerle ilgili bir değerlendirme konuşması yaptı. Ardından Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, ‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı ve Sarıkamış Şehitlerin Anma Yürüyüşü’ konularında sunum gerçekleştirdi.

SUNUMLAR YAPILDI
Konuşmaların ardından, Taşra Muhasebe Sistemi, Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi, Ünilig, Anadolu Yıldızları, Yetenek Taraması, Yaz Spor Okullarının Değerlendirilmesi, TOHM ve Antrenör Verimliliğinin Artırılması konularında sunumlar yapıldı.
 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nın ikinci gününde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Vekili Murat Kocakaya ve Spor Genel Müdürlüğü Daire Başkanları bir değerlendirme konuşması gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'ndaki toplantıda Daire Başkanları, İl Müdürlerine çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.