ÇANKIRI (AA) - Çankırı Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü kurucu başkanlarından Sevgi Şima Dede anısına 11 sporcunun katılımıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı, olumsuz hava koşuları nedeniyle yarıda kaldı.

Çankırı Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Nuri Erkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerinin kurucularından Şima Dede'nin anısını yaşatmak için tırmanış organizasyonu yaptıklarını belirtti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar rehberliğinde Çankırı'dan 7, İzmir'den 1, Çorum'dan 1 ve PARS Dağcılık Kulübünden 1 kişi olmak üzere 11 dağcıyla tırmanışa başladıklarını ifade eden Erkenci, "Tırmanışa bin 850 metre yüksekliğindeki Ilgaz Dağı Doruk mevkisinden başladık. Hava şartları ve kar yoğunluğu nedeniyle donanım eksikliğinden dolayı yürümekte zorlanan 3 arkadaşımız bir süre ilerledikten sonra dönme kararı aldı" diye konuştu.

Hava şartlarının belirli bir mesafe ilerledikten sonra tamamen kötüleştiğini kaydeden Erkenci, "Hedefimiz 2 bin 546 metredeki Küçükhacet zirvesine ulaşmaktı. Yoğun sis görüş mesafesini iyice düşürdü. GPS yardımıyla bir süre daha ilerledik. Geyik Gediği mevkisinde çığ riski var diye dönme kararı aldık" dedi.

Küçük Çaltepe'de bir tören düzenlediklerini kaydeden Erkenci, "2 bin 150 metredeki Küçük Çaltepe mevkisinde merhum başkanımız Şima Dede ve tüm şehitlerimizi andıktan sonra inişe geçtik" diye konuştu.