Borussia Dortmund İlkay Gündoğan’ın attığı golle galibiyeti yakaladı. Budesliga’nın 18. yani en alt sırasında bulunan Dortmund bu haftaki galibiyeti ile 4 basamak birden yükselerek 14. sıraya çıktı

Budesliga’nın köklü ve iddialı takımlarından Borussia Dortmund bu sezon aldığı kötü sonuçlarla ligde 13’üncü hafta sonunda sekiz mağlubiyet alarak 11 puanla ligin en alt sırasına inmişti. Kötü gidişe dur demek için bu hafta farklı bir kadro ve oyun anlayışıyla ekibini sahaya süren Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp 80 bin seyircinin de desteğini alarak Hoffenheim karsisinda 1-0 galip gelmeyi başardı. 17. dakikada Gündoğan’ın kafa golüyle galibiyeti yakalayan Dortmund, aldıgı üç puanla 4 basamak birden yükselerek ligde 14.sıraya çıktı.

Bu maçın dönüm noktası olduğunu belirte teknik direktör Jürgen Klopp, "Üzerimizdeki şanssızlığı da yenmiş olduk. Ben futbolcularıma hep güvendim. Yönetimin de bize güveni ve desteği hep tam oldu. 80 bin seyircinin stada gelmesi de bize önemli bir mesajdır. Bundan sonra elimizden geleni ortaya koyarak özlediğimiz galibiyetleri yakalayacağız. Ve üst sıralardaki yerimizi alacağız“ dedi.