Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 10. hafta maçında sahasında konuk ettiği grubun tek namağlup takımı Sarıyer’ı 2-0 yenerek zirve takibini sürdüren İnegölspor’da bahar havası esiyor.

Maçın ardından değerlendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle teknik heyetimizi, sporcularımızı ve taraftarlarımızı kutluyorum. Çok güzel bir galibiyet aldılar. Nihayetinde oynadığımız takım, oynadığı 9 maçta hiç mağlubiyet almamış, grubun tek namağlup takımı. Sarıyer takımı iyi bir takım, tehlikeli bir takım. Zor olacağını tahmin ediyorduk, ama tahminimizden daha kolay oldu ki, çok önemli eksiklerimiz vardı. Çok istekli, arzulu oynadılar ve haklı bir galibiyet aldılar, daha fazla fark da olabilirdi. İnegölspor yoluna devam ediyor. İçerde oynadığımız 6 maçta 5 galibiyet, bir beraberliğimiz var. Ama dışarıda oynadığımız 5 maçta 15 puan içerisinden 6 puan almışız. Dolayısıyla bu haftaki Hatayspor maçı bizim için mühim, çünkü direkt rakibimiz ve kazanılması gereken bir maç. İnegölspor giderek formunu yükseltiyor, havaya giriyor, takım daha iyi oynamaya başladı. Geride kalan 10 hafta ortalamasına baktığımız zaman 2 puan hiçte fena değil. Daha iyi olacak inşallah. İnegöl halkı, taraftarlarımız destek versinler. Takımımızın PTT 1. Ligine direkt çıkmasını çok arzu ediyoruz. Play-off’a kaldığınızda 8 takımdan bir tanesi oluyorsunuz. İnşallah bunda muvaffak oluruz. Bugün, bu güzelliklerin oluşmasında emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kulüp Başkanı Eşref Güç ise, “Şahane bir futbol oynadık. Böyle oynarsak sıkıntı olmayacağından eminim. Daha iyi bir İnegölspor seyredeceğiz. Bugün her şeyden çok hoşuma giden, futboldan çok Okan’ı kazanmak oldu. Okan iyi bir futbolcu. Kendisini ispatlamasına gerek yok. İnegölspor’u daha iyi yerlere getirebilecek bir futbolcu, yeter ki oynasın, yeter ki kendini yavaş yavaş bulsun. İkincisi seyircimize teşekkür ediyorum. Mükemmel bir şekilde desteklediler. Böyle olduğu sürece sıkıntı olmaz. Centilmen seyirci istiyoruz” diye konuştu.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım da yaptığı açıklamada, “Bizim için kısa vadede üç tane önemli maç vardı. Bunlardan birisi Sarıyer maçıydı. Namağlup ve zorlu bir takımdı. Geçen seneden bu yana kolay yenilen bir takım değil, bu senede bu istikrarını sürdürüyor. Yolumuza devam etmek için kazanmak istiyorduk ve öyle oldu. İyi bir mücadele oldu. Özelikle ikinci yarıda ön alanda baskı yapmak istedik ve bunu da iyi yaptık. Rakibi kalemizden uzak tutmak istedik. Bir yandan da ikinci golü aradık. Çok şükür istediklerimiz oldu” dedi.