Katıldığı birçok spor organizasyonunda başarılı sonuçlar alarak adından söz ettiren Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü, Antalya Zeytinköy Atletizm Sahası’nda iki gün süren organizasyonda elde ettiği başarılı sonuçlarla başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Yaklaşık 450 sporcunun katıldığı ve 16 branşta gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonasına yönetici Ali Semiz ve antrenör Murat Yurdadön eşliğinde 15 sporcuyla katılan Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü, elde ettikleri başarı sonuçlarla şampiyonada en çok dikkat çeken takımlar arasında yerini almayı başardı.
Renkli görüntülere sahne olan şampiyonada Karaman adına yarışan Fatma Nur Hotamışlı 100 metre engellide birinci, uzun atlamada üçüncü, Ayşegül Uğuz 400 metre ve uzun atlama kategorilerinde birinci, Mustafa Özer 5000 ve 2000 metrede ikinci, Seyfettin Yılmaz cirit atmada ikinci, Veysel Akkol 100 metre engelli ve uzun atlamada üçüncü, Mehmet Kesiktaş 3000 metre engelli su kategorisinde birinci, Ramazan Cem Arı ise cirit ve gülle atma kategorilerinde üçüncü olarak Karamanı şampiyonada en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşayan sporcular oldu.
Şampiyona sonrası İşitme Engelliler Spor Kulübü yönetici, antrenör ve sporcularını makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, elde edilen başarılı sonuçlardan dolayı tüm sporcu ve teknik heyeti tebrik etti. İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün birçok spor dalında Karamanı en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Kısacık,” Bizler il müdürlüğü olarak her zaman engelli sporcularımızın yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Karaman’da artık engelli olup sporla ilgilenen daha çok vatandaşımız var. En son bedensel engelli vatandaşlarımız için oturarak voleybol takımı oluşturduk. Karaman’da ilk defa böyle bir takımın kurulmasına rağmen bir ay sonra müsabakalara katıldık ve güzel sonuçlar elde ettik. İnşallah sporcu kardeşlerimizle birlikte engelleri sporla aşıp, daha büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.