Manisa Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bilal Cansu ve futbolcular, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek kendilerine destek olunmasını istedi. Ayrıca Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erol Timur ve yönetimi de Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen 2016-2017 Sezonu Futbol 2. Lig 4. Grup Şampiyonu olan Manisa Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü işitme engelli futbolcuları kazandıkları şampiyonluk kupasını Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e takdim ettiler. Ziyarette Yunusemre Engelliler Meclisi Başkanı Rabia Keskin de bulundu. Kulüp Başkanı Cansu işitme engelli sporcuların futbolu çok sevdiklerini, sporla özgüvenlerinin arttığını ancak maddi yetersizlik nedeniyle zorlandıklarını söyledi. İşitme ve konuşma engellilerin sporla sosyalleşerek hayata tutunduklarını belirten Cansu, sporcuların daha da yükselmek istediklerini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle istedikleri düzeye gelemediklerini ifade etti. Maçlarda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesinin maddi katkı sağladığını, ancak bunun yeterli olmadığını bildiren Cansu, daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu, destek taleplerine yeterince karşılık bulamadıklarını kaydetti.

Şampiyon futbolcuları tebrik eden Vali Güvençer, sporun önemli olduğunu, ancak zaman zaman maddi yetersizlikler yaşanabildiğine işaret ederek, maddi destek talebinden vazgeçmemelerini söyledi. Vali Güvençer, imkanı bulunan herkesi spor ve sporculara destek olmaya davet etti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan Vali Güvençer’e ziyaret

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erol Timur ve yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Güvençer’in kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür eden Timur, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 1987 yılında il merkezinde 10 spor kulübünün kurucu üyeliği ile kurulduğunu, bugün ise 104 spor kulübünün üye olduğunu söyledi. Başkan Timur, büyük çoğunluğunu futbol branşına sahip kulüplerin oluşturduğu federasyonun, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Manisa İl Futbol Hakem kurulu, Manisa Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel yönetimler ile işbirliği içerisinde TFF talimatları dahilinde TFF futbol yaş grupları ve büyükler kategorisinde müsabakaları planlayıp uygulamakla görevli olduğunu belirtti. Manisa’da tescilli 134 kulüp, 2016-2017 Amatör Futbol sezonunda liglere katılan 11 takım olduğunu ve ilimizde bin 640 müsabaka oynandığını belirten Timur, il genelindeki kayıtlı 75 futbol sahasından 53’ünün kullanılabilir durumda olduğunu söyledi. Timur, 2016-2017 sezonunda il genelinde 6 bin 47 amatör lisanslı futbolcu olduğunu kaydetti.

Vali Güvençer, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek Başkan Timur ve yönetimine başarılar diledi.