Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı ve üç gün süren İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası 14 ilden 110 sporcunun katılımı ile 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonunda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.

Karaman ekibinin de mücadele ettiği Türkiye’nin en sessiz şampiyonasında farklı illerden gelen 110 sporcu şampiyonluk için mücadele etti. Çekişmeli ve zorlu geçen maçlara sporseverlerin yoğun ilgilisi vardı. Şampiyonaya gelemeyen aileler için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 gün süreyle müsabakalar canlı olarak verildi ve toplam 2000 kişi müsabakaları oturdukları yerden canlı olarak izleme şansı yakaladı.

Ayrıca, Şampiyonanın ikinci günü sonunda Karaman Belediyesi tarafından ilimize gelen 14 farklı İlden 110 sporcu ile Karaman Kalesi Ongun Sosyal Tesislerinde tanışma ve motivasyon yemek programı düzenlendi. Programa Vali Koca’nın yanı sıra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Aslan Yıldız, federasyon yetkilileri ve hakemler katıldı.

05 Nisan 2015 tarihinde Yunus Emre Spor Salonunda oynanan müsabakaların ardından takımlar kategorisinde Ankara Güçlü Eller Spor Kulübü birinci, Çankırı Karatekin Üniversitesi ikinci, Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü ise üçüncü olan takımlar oldu.

Birinci olan Ankara Güçlü Eller Spor Kulübü’ne kupa ve madalyalarını Karaman Valisi Murat Koca verdi.

İkinci olan Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne kupa ve madalyalarını Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, üçüncü olan Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü’ne kupa ve madalyalarını ise Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir takdim etti.

Yapılan ödül töreninin ardından günün anısına Karaman İşitme Engeliler Spor Kulübü Başkanı Ali Semiz tarafından, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtireplaket takdim edildi.

Şampiyona, yine günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardında sona erdi.