Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan “İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası” 03-05 Haziran 2016 tarihleri arasında Karaman Ayrancı Spor Salonu’nda yapılacak.

03-05 Haziran 2016 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Ayrancı Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilecek olan İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 200 sporcunun birincilik mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Ayrancı Spor Salonu’nda üç ayrı yaş kategorisinde yapılacak olan müsabakalarda minikler kategorisinde 2010-2007 doğumlu tekler müsabakası, yıldızlar kategorisinde 2006-2000 doğumlu tek erkek-tek bayan, çift erkek-çift bayan-karışık çiftler, gençler ve büyükler kategorisinde ise 1999 -1980 doğumlu tek erkek-tek bayan, çift erkek-çift bayan ve karışık çiftler mücadele edecek.

Ayrancı’da yapılacak olan İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonasının Karaman’da bir ilk olacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına rahatlıkla ev sahipliği yapacak düzeyde bir şehir. Daha önce ilimizde farklı spor branşlarında gerçekleştirilen organizasyonlarda ilimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık ve müsabakaların sorunsuz bir şekilde tamamlanması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Böyle büyük spor organizasyonları bir şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığı gibi o şehirde sporun tabana yayılması açısından da önemli rol oynuyor. Ayrancı’da ilk kez yapılacak olan şampiyona ilçemize büyük bir hareketlilik getirecek ve o bölgede yaşayan çocuklarımızın sporla daha çok iç içe olmasını sağlayacak. 03-05 Haziran tarihleri arasında Ayrancı Spor Salonumuzda yapılacak olan şampiyonaya katılan tüm antrenör ve sporculara başarılar diliyor tüm halkımızı bu güzel spor şölenine davet ediyorum” diye konuştu.

Ayrancı Kaymakamlığı olarak şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını belirten Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı ise,” Ayrancı her alanda ilklere imza atmaya devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Ayrancı’nın ismini en iyi şekilde duyurmak ve modern bir yerleşim yeri haline getirebilmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yine ulusal anlamda büyük bir spor organizasyona ev sahipliği yapmak için kolları sıvadık. İlçe Spor Salonu’nda yapılacak olan İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonasında ülkemizin farklı illerinden gelen yaklaşık 200 sporcumuzu ağırlayacağız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz’ünde destekleriyle güzel bir şampiyona ev sahipliği yapacağız.

Ayrıca, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sportif yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde yetişmeleri için aralıksız çalışmalara devam ediyoruz. Bu doğrultuda kurduğumuz ve benim başkanlığını yürüttüğüm Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin vasıtasıyla çocuklarımıza her türlü imkânı sağlıyoruz. İlçemizde görev yapan antrenörlerimiz eşliğinde lisanslı sporcu sayımızı neredeyse dörde hatta beşe katladık. Karamana ve ülkemize geleceğin en iyi sporcularını kazandırmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyor; üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapıyoruz. Bu bilinçle her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şampiyonaya katılacak olan tüm antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yarışma ile ilgili teknik toplantı ve kura çekimi 03 Haziran 2016 Cuma günü saat 10.00’da Ayrancı Spor Salonunda yapılacak olup müsabakalar açılış töreni sonrası saat 14.00’da başlayacaktır.