Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Lig TV’ye konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, açıklamalarına ligdeki durumlarını değerlendirerek başladı. Kartal’ın açıklamaları şu şekilde:

"Lige iyi başladık. Sonrasında Trabzonspor maçı ve Akhisar yenilgisi geldi. Bunun ardından Torku Konyaspor maçı bizim için büyük bir moral oldu. 10 kişiye 11 kişi oynadık ve ikinci yarı gösterdiğimiz performansla maçı kazandık. Milli Takım arasında oyuncularımız büyük fedakarlıkla gittiler. Sonuçta milli dava gitmek zorundalar. Ama buraya yıpranmış geldiler. Gökhan Gönül’de gribal enfeksiyon var. Mehmet Topal oldukça yorgun. Milli Takım’dan dönen oyuncularımızın moralleri bozuktu. Onları hazırlamak için uğraş verdik. 2 gündür yoğun bir şekilde mental açıdan derbiye hazırlanıyoruz."

"OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM"

Her geçen gün daha iyi bir takım olduklarını belirten Kartal, "Günden güne artan bir grafiğimiz var. Bunun skorlara yansıması gerek. Fenerbahçe’de teknik direktör olarak 2,5 aydır görevdeyim. 5 yıldır bu futbolcularla birlikteyim. Bu süre zarfında hiçbir oyuncuyla sürtüşmem olmadı. Antrenmanlarımız iyi geçiyor ve oyuncuların gelişmesini görmek beni mutlu ediyor. Bu yolda devam edeceğiz. Takımımızın gelişmesini sağlayacağız. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Biz bir takımız. Oynayan oynamayan herkes birbirine saygı duyuyor. Ben de oyunculara saygı duyuyorum" dedi.

"4. YILDIZI TAKIMIMIZA KAZANDIRMAK İSTİYORUM"

Başarılı olmak istediğini söyleyen sarı-lacivertli teknik direktör, "Bilgim yettiğince ve çalıştığım sürece inşallah 4. yıldızı takımımıza kazandırmak istiyorum. Ben taraftarlarımla İsmail Kartal oldum. İnşallah yarınki derbide iyi bir mücadele ve iyi bir sonuçla yüzümüzün akıyla oradan çıkacağız ve taraftarlarımızı sevindireceğiz. Konya maçındaki duruşumuz bizim referansımız olacak" şeklinde konuştu.

"PRANDELLİ KONUŞURKEN BEN ONUN SÖZLERİNDEN DERBİYİ KAFAMDA OYNUYORDUM"

Kartal, tüm oyunu kafasında kurguladığını anlatarak, "Futbolcuyken derbi öncesinde karşımda oynayacak olan oyuncuyu düşünürdüm. Ama teknik adamken tüm takımı düşünmek zorundasınız. Sahadaki 11 kişi haricinde oyuna girebilecek kişiler de var. Prandelli konuşurken ben onun sözlerinden derbiyi kafamda oynuyordum. Türkiye’ye yakışan bir maç olsun" açıklamasında bulundu.

"RAKİPLERE GÖRE 11 BELİRLİYORUZ"

Derbide sahaya çıkacak kadro ile ilgili de bilgiler veren Kartal, "Kadro aşağı yukarı belli. Ufak değişiklikler olabilir ama kadromuz aşağı yukarı belli. Biz bir takımız. Rakiplere göre 11 belirliyoruz. Kadro için zorlandık. Milli Takım’dan dönen oyuncuları hazırlamak kolay değil. İnşallah oradan yüzümüzün akıyla çıkacak en ideal 11’i çıkaracağız" dedi.

"EMENIKE’NİN TOPARLANMASINI BEKLİYORUZ"

İsmail Kartal, sarı-lacivertli oyuncu Emenike’nin son durumu ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Emenike’yle konuştuk. Uzun bir yolculuk yaptığını biliyoruz. Maça kadar dinlenmesini söyledik. Maç saatine kadar toparlanmasını bekliyoruz."