Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında İstanbul Üniversitesi, Adana Botaş’ı 64-55 yenerek yarı finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Botaş Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, İstanbul Üniversitesi B.G.D. tebrik ederek, "Bir gün sonra oynayacakları final maçında da başarılar diliyorum. Onlar oynamaları gerektiği gibi oynadı. Maalesef biz hem hücumda hem savunmada zaman zaman çok akıllıca oynamamıza rağmen zaman zaman da büyük hatalar yaptık. Bu tip maçları kazanmak için biz oyuncularımızla hep bunu konuşuruz. Daha doğru hata yapmak lazım en azından diye. Tabi ki minimize ettikten sonra hataları, yapılan hataların da doğru hatalar olması gerekiyor. Biz bugün maalesef çok doğru hata yapamadık. Sonuçta da bu maçta yenilmesi kaçınılmaz oldu bizim için. Ben doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah gelecek günler daha olumlu olacaktır. Bu maçtan bir takım dersler çıkartmaya devam edeceğiz. Her maçtan olduğu gibi" dedi.

İSATANBUL ÜNİVERSİTESİ B.G.D. CEPHESİ

İstanbul Üniversitesi B.G.D. Başantrenörü Hasan Fırat Okul ise açıkçası yüksek gerilimde bir maç olduğunu belirterek, "Eleme maçı olduğu için oyuncularımız da gergindi doğal olarak. Açıkçası iki taraf adına da çok güzel seyir zevki olan bir maç izletemedik. Ciddi anlamda biz 20 hücum ribaundu yapmışız. Rakip Adana Botaş 16 hücum ribaundu yapmış. Açıkçası birbirimize maçı hediye ediyorduk. Son anda bizim bulduğumuz sayılarla istediğimiz farka ulaştık. Maçı kazandık. Bu maçlarda böyle oynayıp biz kansere doğru gidiyoruz ama kazanmak daha değerli. Tabi ki güzel oynayıp kazanmak isterdik. Kötü oynayıp kazanmanın tadı da ayrı oluyor. İnşallah öbür gün rakibimiz kim olacak bilmiyoruz. OGİ veya Fenerbahçe. O gün iyi oynamak nasip olur ve oyuncularımız istediklerini yapar. Amacımıza ulaşırız" şeklinde konuştu.