CENEVRE (AA) - İsviçre, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 152 şüpheli banka işlemini incelemeye aldığını açıkladı.

İsviçre Finansal İstihbarat Birimi'nden (MROS) AA muhabirine yapılan açıklamada, İsviçre Savcılığı'na FIFA'da devam eden soruşturma kapsamında 152 şüpheli banka işlemi hakkında bilgi verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün itibarıyla futboldaki yolsuzluk operasyonu kapsamında 152 şüpheli banka işlemi İsviçre Savcılığı'na rapor edildi" denildi.

İsviçre Adalet Bakanlığı da geçen aralık ayında yaptığı açıklamada, FIFA ile bağlantılı 50 banka hesabını dondurulduğunu duyurmuştu.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Görevinden alınan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, görevinden alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre Frangı verdiği iddiası da bulunuyor. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter, 8 yıl futboldan men cezası almıştı.

FIFA'daki başkanlık seçimi Zürih'te 26 Şubat Cuma günü yapılacak.