KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - İtalyan milli yüzücü Martina De Memme, İtalyan antrenörü ve kentin donanımlı tesislerinden dolayı 2016 Rio Olimpiyatları'na Kayseri'de hazırlanıyor.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında İtalyan antrenör Corrado Rosso'nun Kayseri'de göreve başlamasının ardından öğrencisi 24 yaşındaki De Memme de kente gelerek, olimpiyat hazırlıklarını burada sürdürüyor.

Macaristan'da 2012'de düzenlenen 4x200 serbest bayrak yarışında ülkesinin takımında ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanan De Memme'nin, Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 200, 400 ve 800 metre serbest ile 4x200 serbestte 4 altın madalyası ve farklı mesafelerde 11 İtalya şampiyonluğu bulunuyor.

De Memme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeye 4 yaşında başladığını belirterek, "Livorno'da doğdum. Astım hastalığı dolayısıyla doktorlarım yüzmeye başlamamı söylediler. Yüzmeyi çok seviyorum iyi ki başlamışım" dedi.

Antrenör Corrado Rosso ile yaklaşık 7 yıldır çalıştığını dile getiren İtalyan sporcu, "O çok iyi antrenör. Çok disiplinli, yeri geldiğinde zor bir antrenör ama onunla çalışmayı çok seviyorum. Benim için en iyi antrenör" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası arenada çok sayıda başarısı olduğunu, daha önce hiç katılmadığı olimpiyatlarda yer almak için de yoğun mücadele verdiğini aktaran De Memme, şöyle devam etti:

"20 yıldır yüzmeyle uğraşıyorum. Daha uzun yıllar yüzme sporuyla uğraşmayı düşünüyorum. Üniversite kaydımı dondurarak Kayseri'ye geldim. Yaklaşık 9 aydır Kayseri'deyim. Corrado Rosso benim küçük yaşlardan beri antrenörümdü. Corrado Rosso buraya gelince ben de buraya gelme kararı aldım. Ayrıca buradaki havuz ve antrenman alanlarının çok iyi olması da kararımda etkili oldu. Buradaki güzel ortam ve yüzme sporuna verilen ilgi beni gerçekten çok etkiledi."


- "Kayseri'yi çok seviyorum"


Kayseri'ye alıştığını ifade eden De Memme, "Kayseri'yi çok seviyorum, çok güzel bir şehir. Livorno'ya göre burada çok güzel tesisler var. Burada çalışmama imkan sağladıkları için tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İtalyan sporcu De Memme, olimpiyatlar için asıl hedefinin 400 metre serbest olduğunu ancak 200 ve 800 metrede de şansının bulunduğunu kaydetti.

Kentteki imkanların sporcular için çok uygun olduğunu vurgulayan De Memme, "Buradaki Türk sporcularla çalışmaktan çok mutluyum. Güzel bir arkadaşlık ortamı var. Başarılı genç sporcular var. Çok çalışırlarsa gelecekte büyük başarılara imza atabilirler" ifadelerini kullandı.

İtalyan yemeklerini hiç aramadığını dile getiren genç sporcu De Memme, "Kayseri yemeklerini çok seviyorum, mantı çok güzel. En sevdiğim yemek ise yağlama. Yemekler baharatlı olsa da hepsi çok lezzetli" şeklinde konuştu.

Antrenör Corrado Rosso ise uluslararası başarısı olan De Memme'den beklentilerinin fazla olduğunu belirtti.

Kayseri'deki diğer sporcular gibi De Memme'nin de disiplinli çalıştığını aktaran Rosso, sporcunun olimpiyatlara katılacağına inandığını sözlerine ekledi.