Karaman İzcilik İl Temsilciliği'nin 2012 yılı faaliyet programında yer alan Hafta Sonu Kampı 03-04/Kasım/2012 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kompleksi içinde yer alan İzci Evi bahçesinde yapıldı. İl Temsilcisi F.Nilgün Kuşcu’ nun önderliğinde düzenlenen kampa tüm yaş gruplarından izciler katıldılar.
Kamp ile ilgili İl temsilcisi F.Nilgün Kuşcu; ‘’ Bu tür kamp faaliyetlerimizin amacı izcilerimizi Milli ve Uluslararası Kamp ortamına hazırlamaktır. Doğa ile baş başa kaldıklarında yaşam koşullarına adapte olmaları ve kendi kendilerine yetebilmeleri konusunda bu tür kamplar çocuk ve gençlerimize çok faydalı olacaktır.’’ dedi.

Düzenlenen Hafta Sonu Kampının gece etkinliğine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu ve Şube Müdürü Muhammet Uyğun’ da katıldı. Yakılan kamp ateşi etrafında izcilerle bir süre sohbet eden İl Müdürü Kasım Aydoğdu ‘’ Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişiminde İzcilik çok büyük bir anlam ifade eder. Belli bir disiplin çerçevesinde düzenlenen bu kamplarda ailelerinden ayrı kalan çocuk ve gençlerimiz yardımlaşma, paylaşma gibi çok önemli insani vasıfları öğrenerek kendilerini geliştiriyorlar. Diğer bütün branşlarımızda olduğu gibi izcilerimizin de bu tür faaliyetlerinde yanlarında olacağız ve destekleyeceğiz’’ dedi.