Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan Karamanlı izciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret ederek kamp ve 57. Alay Yürüyüşü hakkında bilgi verdi.

Karaman İzcilik İl Temsilciliği Gençlik ve Spor Kulübü ile Larende İzcilik ve Spor Kulübü izcileri, Çanakkale’de düzenlenen “Çanakkale Milli Bilinç Kampı”na katılarak 102 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında 57. Piyade Alayı’nın kullandığı yoldan “Dedeciğim ben geldim” sloganıyla giderek ecdadını yad etti.

İzciler, ziyarette gezi süresince edindikleri duygu ve düşünceleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile paylaşarak, günün anısına sırtında "Dedeciğim ben geldim" yazan bir cepken, Türk askerinin savaşlar sırasında başlarına giydiği “enveriye kabalağı” ve Çanakkale’den getirdikleri toprağı hediye etti.

Gençlerin bu tür etkinliklere katılması ile kazandıkları bilinç ve değerlerin onlara ömür boyunca yol çizeceğini vurgulayan Kısacık, “İzcilik, milliyet, ırk, din ve dil ayrımı olmaksızın herkese açık, gönüllü, politik olmayan eğitimsel bir gençlik hareketidir. Kişinin eğitimi, bedenen ve fikren olduğu kadar ahlaken de büyük önem taşır. Bu nedenle İl müdürlüğü olarak bu ve buna benzer her türlü faaliyeti destekliyoruz. Türkiye'nin bütün illerinin bulunduğu bu kampta Karamanlı gençlerimizin de o günün atmosferini bire bir yaşamalarını çok anlamlı buluyoruz.”