ÇANKIRI (AA) - Ju Jitsu Türkiye Şampiyonası, Çankırı'da başladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karatekin Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Sporculara Çankırı'nın kültür ve tarihi hakkında bilgi veren Özcan, "Çankırı yaren diyarıdır. Yaren diyarı Çankırı'nın misafirisiniz. Sporcunun makbul olanı ahlaklı olanıdır. Önemli olan yarışmalara katılmaktır. Başarı ikinci plandadır. Çankırı'da bulunduğunuz süre içerisinde bu Selçuklu kentini geziniz" diye konuştu.

Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek de güzel bir şampiyona olması temennisinde bulunarak, "Üniversiteler sadece bilim yuvaları değil, bu tür etkinliklere de katkı sağlayan kurumlardır" dedi. 

 

- "Türkiye'nin yıldız bir federasyonu haline geldik"

Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı da, hızla büyüyen bir federasyon haline geldiklerine ifade etti.

Üç yıllık bir federasyon olmalarına rağmen dünya ve Avrupa şampiyonu çıkardıklarını kaydeden Özaktı, şöyle devam etti:

"900'ü aşkın antrenörü, 6 bini aşkın sporcusu bulunan ve 70 kulüple Türkiye'nin yıldız bir federasyonu haline geldik. Şampiyona'dan başarıyla ayrılan sporcular, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek. Ju jitsu, judo, karate, aikido ve Brezilya Jiu Jitsu'nun içinden çıkan bir spordur. 1915'te Almanya'da, 1925'te Yunanistan'da federasyon olmuş. Ülkemizde ise 2012'de bize nasip oldu."

35 ilden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyona 16 Ağustos Pazar günü sona erecek.