Son 3 ayda düzenlenen uluslararası ve ulusal turnuvalarda toplam 112 madalya kazanan Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Judo Takımı oyuncuları madalya sevinçlerini Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile paylaştı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Judo Takımı sporcuları, üst üste aldıkları başarıların sevincini paylaşmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ruşen Uzunoğlu, Türkiye Judo Federasyonu İl Temsilcisi Kamil Yaşar Güleç, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Judo Takımı antrenör ve sporcuları katıldı. Son 3 ayda katıldıkları 14’ü uluslararası olmak üzere toplamda 112 madalya kazanan judo takımı sporcuları gelecek yıl hedeflerinin daha büyük başarılara imza atmak olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Zolan’a teşekkür etti.

“HER TÜRLÜ İMKANIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”

Başkan Zolan, üstün başarılarından dolayı sporcularla gurur duyduklarını ifade ederek, "Biz istiyoruz ki gençlerimiz, çocuklarımız spor yapsın, arzu ettikleri sporları yapsın. Hangi branşta spor yapmak istiyorsa onu yapsın istiyoruz. Onun için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Hiçbir kısıtlama yapmaksızın imkanlarımızı ortaya koyuyoruz" dedi.

“AMAÇ SPOR YAPMAK”

Judo takımının 25 Ekim’de 30 sporcu ile katıldığı Batı Karması Cumhuriyet Kupası Judo Şampiyonası’nda 30 madalya kazandığına dikkat çeken Zolan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Başta Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımız sizlerle birlikte bir ekip halinde güzel sonuçlara gidiyorsunuz. 30 sporcu ile girdiğimiz yarıştan 30 madalya ile geliyorsunuz. Amaç madalya almak da değil, amaç spor yapmak. Çünkü spor bir sistemdir, spor insanı disipline eder, spor ekip ruhudur, dayanışmadır, arkadaşlıktır, spor hayatın ta kendisidir. Bu noktada spor yapan gençler, çocuklar daha başarılı olurlar. Hem fiziki anlamda hem ruh anlamında daha sağlıklı olurlar. Gelecekte duruşları öz güvenli, yaptıkları işlerde de daha başarılı olurlar. Bu nedenle ben sizi tekrar tebrik ediyorum. Tabii ki madalya almak, birinci olmak çok çok önemli ama ondan daha da önemlisi, spor yapmak ve sporun size kazandırdığı öz güvenle, ekip ruhu ile arkadaşlıkla, disiplinle, kurallarla hayata başlamak. Bu katkılar sizlerin daha sonraki hayatınıza çok çok artılar sağlayacaktır. İnşallah o güzellikleri hepimiz göreceğiz."

Konuşmanın ardından sporcular turnuvalarda kazandıkları madalyalar hakkında Belediye Başkanı Osman Zolan’a bilgi verdi. Başkan Zolan ise başarılı sporculara çeşitli hediyeler verdi.