Judo il temsilciliğinin faaliyet programında yer alan ve 06 ekim 2012 tarihinde 6 kulübün katıldığı İller arası 'CUMHURİYET KUPASI' sona erdi.

Müsabakalara Konya, Seydişehir ve Karaman'dan toplamda 6 kulüp katıldı.

Müsabakalar sonunda 15 altın madalya ile Konya 1. Sırada yer alırken 2. sırada 6 altın madalya ile Seydişehir, 3. sırada ise 5 altın madalya ile Karaman Türk Telekomspor kulübü oldu.

İl temsilcisi ve judo antrenörü Ahmet Ömre Türe yaptığı açıklamada; ''Yapılan müsabakalar boyunca bizleri yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Kasım Aydoğdu'ya öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bir sporcunun gelişmesi için bu tür iller arası özel turnuvalar çok önemli sporcularımız her ne kadar antrenmanlarını eksiksiz yapsalar bile başka biri ile maç yaparak kendilerine olan güvenlerini kazanmaları lazım. Çünkü müsabıklık çok önemli. Sporcularımız gerek kendi ilimizde gerekse başka illerde yapılan özel turnuvalarda yarışarak Türkiye Şampiyonaları öncesinde heyecanlarını yenerek kendilerine güvenleri geliyor. Buda sporcularımızı gelişmelerinde büyük rol oynuyor. İlimizde bu tür turnuvaları daha sık yaparak ve başka illerde ki özel turnuvalarda daha çok yarıştırarak bizde sporcularımıza destek olacağız. Emeği geçen herkese ve İlimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına tekrar teşekkür ederim,'' dedi.