Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yunus Emre ve Hoşgörü Kupası judo müsabakaları minikler ve yıldızlar kategorisinde gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından sona erdi.  Karamanlı sporcularının da yer aldığı müsabakalar Konya, Afyon, Kilis, Kırıkkale, Mersin(Mut), Ankara, Niğde, Malatya, Hatay, Kırşehir ve Aksaray’dan gelen toplam 270 sporcunun mücadelesine sahne oldu.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan müsabakalara, Karaman Ak Parti Milletvekili Recep Şeker, Danışman Nurullah Koçak, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü O.Selçuk Akbaş, antrenör, sporcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda minikler ve yıldızlar kategorisinde mücadele eden sporcuların illerini en iyi şekilde temsil etmek için minderde verdiği mücadele görülmeye değerdi. İlginin yoğun olduğu şampiyonada sporcuların şampiyonluk mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu. Hoşgörü ve sevginin kazandığı müsabakalarda sporcuların sergilemiş oldukları centilmence hareketler müsabakaları izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladı.

Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Minik Erkekler kategorisinde; 27 puanla Konya birinci, 11 puanla Aksaray ikinci, 11 puanla Kırşehir ve 10 puanla Karaman üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Minik Kızlar kategorisinde 20 puanla Konya birinci, 19 puanla Aksaray ikinci, 15 puanla Mersin ve 14 puanla Niğde üçüncü olan takımlar oldu. Yıldız erkekler kategorisinde 21 puanla Konya birinci, 16 puanla Karaman ikinci, 6 puanla Aksaray ve 5 puanla Mersin üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Yıldız kızlar kategorisinde ise 26 puanla Konya birinci, 18 puan Karaman ikinci, 11 puanla Aksaray ve 4 puanla Hatay üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Ak Parti Milletvekili Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından verildi.

Müsabaka sonunda açıklamada bulunan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Yunus Emre’nin yaklaşık 800 yıl önce söylediği “Gelin Tanış Olalım” sloganını Türk Dilinin Başkenti Karaman’da düzenlediğimiz Yunus Emre ve Hoşgörü Kupası ile eyleme dönüştürdük. Şampiyonada farklı illerden, farklı kültürlerden gelen sporcularımızla birlikte “bir” olmanın “bütün” olmanın mutluluğunu yaşadık. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye giren ve giremeyen tüm sporcularımıza göstermiş oldukları centilmence hareket ve mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor, sporculuk hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

Müsabakalar günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.