Mersin’de yapılacak olan Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final’in basın toplantısı yapıldı.

Atatürk Evi’nde yapılan toplantıda, finallerle ilgili bilgiler verildi. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenecek sekizli finalde, Abdullah Gül Üniversitesi, Adana ASKİ, Botaş, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, İstanbul Üniversitesi B.G.D., Mersin Büyükşehir Belediyesi ve OGM Orman Gençlik takımları mücadele edecekler. Toplantıda konuşan Mersin Basketbol İl Temsilcisi Osman Denizer, bu organizasyonu Mersin’e verdiklerinden dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederek, Mersinlileri maça beklediklerini söyledi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise Akdeniz Oyunları’ndan bu yana tesisleri teslim aldıkları 16 aydan bugüne kadar bu organizasyonla 324. ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, "Mersinli sporseverleri bu etkinlik dolayısıyla, bu güzel takımlarla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Tabii ki bu organizasyonda emeği geçen Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederim. Bu güzide yerde basın toplantısına izin veren Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müze de teşekkür ederiz. Kulüplerimiz, sporcularımız kendilerine yakışır sportmenlik çerçevesinde güzel müsabakalar izletirler. Tüm takımlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ertan da, 6 yıldır Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştığını kaydederek, "Mersininimiz’in birçok organizasyonlar almasını istedim ama o zaman tesislerimizin yetersizliği dolayısıyla bunu almak kısmet olmadı. Fakat Akdeniz Oyunları vesilesiyle yapılan tesislerden sonra geçen sene kadınlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası finalini Mersin’de çok güzel bir şekilde yaptık. Bu yıl da Türkiye Kupası’nın Mersin’de olmasını başkanımızdan rica ettiğimizde de kırmadılar ve kendisine teşekkür ediyorum. Mersin’in basketbola olan yatkınlığını herkes biliyor. Basketbolunun Mersin’de sevildiğini bilerek bu işe girdik ve bundan sonra da daha değişik organizasyonları getirmek için elimden geleni yapacağım. Mersin’e hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

TUNÇSU: "BAYANLAR FİNALİNİN YAPILMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’i spor kenti, sporun her çeşidinin yaşandığı, yapıldığı ve ileri noktaya götürüldüğü bir kent olma vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayarak, "Bugüne kadar ilimizde yapılan, yapılmak istenen bütün karşılaşmalara bizim ev sahipliğimizde, belediyemizin imkanları, bütçesiyle maddi ve manevi karşılıklarını vererek böyle spor karşılaşmalarını temin ettik. Bayanlar finalinin de yapılması bizim için önemliydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz bu konuda bütçe imkanlarını en yüksek seviyede kullanarak şehrimizde gerçekleşmesi noktasındaki katkılarımızı ortaya koyduk. Bundan sonraki diğer sportif müsabakalarda da yine Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacaktır. Mersin’in spor kenti olma vizyonu ve iddiası ile yönetmek üzere bu çalışmalarda bulunmaktayız. Mersin’e ve katılan takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, bu organizasyonun Mersin’e gelmesini önemsediklerinin altını çizerek, "Elbette ilk etapta bu organizasyonun ilimize gelmesi hususunda karar veren Basketbol Federasyonu Yönetimine de teşekkür ediyorum. Bizim de ev sahibi olarak takımlarımızın huzur içinde burada müsabakalar boyunca konaklamaları, güvenlikleri hususunda hassas bir şekilde davrandığımızı da ifade etmek istiyorum. Bu organizasyon kapsamı içinde takımlarımıza başarılar diliyorum, şüphesiz ki büyük bir emek harcadıkları görülüyor ve finalin de burada noktalanması gurur verici bir netice. Bütün Mersinlileri maçları izlemeye davet ediyorum. Çok güzel maçlar olacağına inanıyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

ÖZGÜMÜŞ: "İKİ MAÇ İÇİN TEK BİLET UYGULAMAMIZ VAR"

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, burada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Mersin’de organizasyon yapmak bize hep keyif veriyor. Basketbol zaten hayatın içinde, kadın ve erkek basketbolu iyi durumda. Birinci lige yükselmeye çalışan 4 tane de iyi takım var ikinci ligde. Bunlar da bizleri mutlu ediyor. Turnuvanın burada yapılmasının en önemli özelliklerindendir bunlar. Destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz bu organizasyonun hem Mersin takımı olmasından hem Adana takımı olmasından dolayı çok seyircili olacağına inanıyoruz. İyi organizasyon, iyi takımlar var. Salona ulaşımla ilgili bazı sorunlar olabiliyor ve onunla ilgili de Büyükşehir Belediyemiz servis koyacaklar. Her maçta iki maç için bir bilet uygulamamız var. Davetiyesiz, biletsiz kimse girmeyecek. Her maçtan sonra bir basın toplantımız var. Her maçın sonunda maçın yıldızı ödülü var. Salonla ilgili tüm çalışmalar yapıldı. İyi şartlarda iyi bir turnuva olacak. Herkese teşekkür ediyorum. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yarın başlayacak maçlar, 5 gün sürecek. İlk maç yarın saat 18.00’de Botaş-İstanbul Üniversitesi B.G.D. arasında oynanacak. Bu maçın ardından saat 20.15’te Abdullah Gül Üniversitesi Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. 25 Aralık’ta ise OGM Orman Gençlik ile Mersin Büyükşehir Belediyesi saat 18.00’de karşılaşacak. O gün saat 20.15’te ise Adana ASKİ-Galatasaray Odeabank ile karşı karşıya gelecek. Kupada final ise 28 Aralık Pazar günü saat 16.00’da oynanacak.