NEVŞEHİR (AA) - Kayseri'nin Talas Belediyesi Yamaç Paraşütü Spor Kulübü üyeleri, alternatif atlama noktalarını keşfetmek için Nevşehir'de deneme uçuşu gerçekleştirdi.

Göre beldesindeki Aşıklı Tepesi'nde ilk deneme atlayışını yapan sporcular, beldedeki araziye iniş yaptı.

Belde halkının da ilgi gösterdiği atlayış sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Talas Belediyesi Yamaç Paraşütü Kulübü üyesi Barış Utkan, yamaç paraşütüne ilgi duyan Nevşehirli kursiyerlerin olduğunu, bu nedenle kentte uygun uçuş alanı aradıklarını söyledi.

Araştırmalar sonucunda 400 metre yükseklikteki Aşıklı Tepesi'nin uçuş için elverişli olacağını düşünerek, deneme atlayışı yaptıklarını aktaran Utkan, "Buradaki tepenin de iyi bir uçuş verebileceği yönünde düşüncelerimiz vardı. Onların performansları deneme uçuşlarına elverişli olmadığı için ilk uçuşları biz yaptık. Buranın yeni başlayanlar için uygun bir uçuş alanı olup olmadığını gözlemlemek istedik. Denemelerimiz sonucunda uçuş için uygun olduğu kanaatine vardık" diye konuştu.

Utkan, Aşıklı Tepesi'nin özellikle yaz aylarında iyi uçuş imkanı sağlayacağını düşündüklerini belirterek, "Uçuş alanına çıkış oldukça zor. Buraya bir yol açılması ve düzenlenmesi gerekiyor. Çok zahmetli bir iş olduğu kanaatinde değilim. Nevşehir ve yakın çevresinde uçuş yapılan ciddi alanlar yok. Burası o açıdan değerlendirilebilir" dedi.

Kulüp olarak çevre illerde yeni uçuş alanları aramaya başladıklarını söyleyen Utkan, şunları kaydetti:

"Kayseri'de yıllardır hem yarışmalar düzenleniyor hem de oldukça iyi uçuşlar yapılıyor. Kayseri bu iş için oldukça uygun bir merkez ama çevre illerdeki insanların da rahat kullanabilecekleri bir alan yaratmak gerekiyor. Bu spor gelişmekte olan bir spor ve bunun gelişebilmesi için insanların kendi bulundukları illerde de uçuş yapabilmesi gerekiyor."