Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Kapışmalı Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası Hatay’da başladı.

Antakya Spor Salonu’nda başlayan şampiyonada 10 ilden 287 sporcu mücadele edecek. 7 boyda gerçekleştirilecek şampiyonada 35, 45, 55, 60, 70, 80 ve +80 olarak belirlenen kategorilerde ilk üçe giren sporculara 13 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Ayhan Buzlak, müsabakalar öncesi yaptığı açıklamada, "Bu şampiyonanın amacı unutulmaya yüz tutmuş Türk sporlarının tekrar halk tarafından benimsenmesi, sporcu yetiştirilmesi ve uluslararası arenada Türk sporunun yaygınlaştırılmasıdır" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri As Başkanı Mehmet Öztürk ise yapılan şampiyonaya 10 ilden 287 sporcunun katıldığını belirterek, "Yılda iki kez yapılan Kapışmalı Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası’nı ilkbaharda yıldızlar ve gençler, sonbaharda ise karma Türkiye şampiyonası olarak düzenliyoruz. Şampiyonaya il dışından katılanların giderleri federasyonumuz tarafından karşılanıyor. Dereceye girenlere ise toplamda 13 bin 500 lira civarında ödül verilecek. Aba güreşlerini ulusal düzeye getirmek için birçok çalışmamız var" diye konuştu.