Ligde 6 hafta aradan sonra Çaykur Rizepor galibiyeti ile moral bulan Kardemir Karabükspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Bursaspor maçından da mutlak galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Bu sezon üst üste gelen sakatlıkların fazlalığından dolayı ligde oynadığı 12 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 11 puan toplayan kırmızı-mavili ekip, ligde kalan 5 maçı kazanarak devre arasına üst sıralarda girmek istiyor.

Ligin 13. haftasında sahasında Pazar günü Bursaspor’u konuk edecek olan Karabükspor, hazırlıklarını yağmur altında sürdürdü. Çamlık Tesisleri’nde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan idmana sakatlıkları bulunan Sow, Ahmet İlhan, İbrahim Serdar Aydın ve kaleci Aykut Özer katılmadı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalarda futbolcular, kondisyon ve teknik ağırlıklı çalışma yaptı.

ÇAĞIRAN: “ESKİ TAKIMIMA KARŞI GOL ATMAK İSTİYORUM”

İdmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bursaspor’un eski oyuncusu Musa Çağıran, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından, Bursaspor maçının öneminin kendileri açısından daha çok arttığını söyledi.

Çağıran, 2,5 yılını Bursa’da geçirdiğini ve eski takımına karşı gol atmayı çok arzuladığını da belirterek, “Puan sıralamasında biraz aşağıdayız. Geçen hafta kazandık ve iki üç basamak yukarı çıktık. Bursaspor maçını alırsak yukarıdaki takımlarla aramızda fazla bir puan farkı olmayacak. Bursa’yı yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bu maçlar bizim için çok önemli. Devre arasına kadar oynayacağımız bütün maçlarını kazanmak istiyoruz. Geçen sene Bursa’da golü atsaydım orada bulunduğum süre boyunca bazı insanlara çok güzel cevabım olacaktı. İnşallah bu maçta gol atarım ve takımıma katkı sağlamış olurum” dedi.

AKPALA: “GOL ATMAK GÜZEL”

Takımın Nirjeyalı forveti Joseph Eneojo Akpala ise Çaykur Rizespor maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını ancak Bursaspor maçının çok farklı olduğunu belirterek, “Bursa, Rize’den daha iyi bir takım ve bu bilinçle sahaya çıkarak 3 puanla ayrılacağız. Uzun süren bir sakatlıktan sonra geri dönüşümün ardından gol atıp, takımın kazanmasını sağlamak beni ayrıca mutlu etti” açıklamasında bulundu.

MABİALA: “ESKİ MOTİVASYONUMUZU YENİDEN YAKALAYACAĞIZ”

Takım kaptanı ve tecrübeli defans oyuncusu Larrys Mabiala da, Bursaspor maçının çok zorlu olacağını kaydetti.

Mabiala, “Çaykur Rizespor maçında aldığımız 3 puan serisini sürdürmek istiyoruz. Geçen hafta aldığımız puan bir anlam taşısın. Dolayısıyla bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Takım olarak aslında iyi bir futbol oynuyoruz ama önceki maçlarda bunu sahaya yansıtamadık. Bu sebepten ötürü 3 puanla dönemedik. Rize maçında olduğu gibi tekrardan 3 puan kazanmak istiyoruz. Onun ardından oynayacağımız 4 maçtan da en az iki galibiyet, iyi olarak nitelendirebilir. Sakat oyuncuların devre arasında da takıma dönmesiyle üst sıraları zorlayacağız. Sezon başında UEFA maçları oynadık ve motivasyonumuz oldukça yüksekti. Sakat oyuncuların olmasıyla puan kayıpları yaşadık ve bu da motivasyonumuzu düşürüyor. Sakatların dönmesiyle eski motivasyonumuzu yeniden sağlayacağız” ifadesinde bulundu.