Sporda üst düzey performansı yakalamanın ve buna paralel olarak başarılı olabilmenin vazgeçilemez faktörlerinden birisinin “sporcu sağlığı” olduğu bilimsel bir olgudur. Sporda gelişmiş ülkelerin başarıyı nasıl yakaladıklarının irdelenmesi halinde, gerek sağlık ve performans ölçümlerine, gerekse bu konuda eğitime önem verdikleri gözlemlenmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan,  sporcu sağlığının önemi konusunda ülkemizde yaklaşık 5-10 yıldan beri farkındalık yaşandığına ve bu doğrultuda çalışmalara başlandığına işaret etti.
Bu çerçevede Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Karaman’da Atletizm Eğitim Merkezi antrenör ve sporcularına Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Gilan koordinesinde Uzman Spor Hekimi Tuğba Kocahan, Uzman Diyetisyen Ebru Arslanoğlu ve Psikolog Ezgi Aypar tarafından sporcu sağlığı, sporcu yaralanmaları, ağız ve diş sağlığı, sporcu beslenmesi ve sporcu psikolojisi gibi konularda eğitim verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve oldukça verimli geçen eğitimlerde özellikle genç sporcular sık sık söz alarak merak ettikleri soruların cevabını bulmaya çalıştı.
Eğitimlerin verimli bir şekilde geçtiğini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Gilan,” Farklı illerde de yaptığımız eğitim sonucunda sporcularımızın bu tür eğitimlere çok ihtiyacı olduğunu, özellikle antrenör ve sporcularımız arasında kurulan iletişimin verdiğimiz eğitimler sonucunda daha sağlıklı bir şekilde ilerlediğini gördük. Karaman’da da Atletizm Eğitim Merkezimizde uzman personelimizin verdiği eğitimlerle güzel bir program gerçekleştirdik. Eğitimlerimiz Başkanlığımız bünyesinde görev yapmakta olan konusunda uzman personelin mesleki deneyimleri ile bilgi birikimleri doğrultusunda artırarak devam edecektir” diye konuştu.