Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Grup Yarışları 26 Mart 2016 Cumartesi günü Kemal Kaynaş Stadyumu Süreyya Ayhan Atletizm Pistinde yapılan yarışların ardından sona erdi. Karaman atletizm takımının da yer aldığı yarışlarda Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden 18 takımın yer aldığı müsabakalarda toplam 157 sporcu kıyasıya mücadele etti.
2002, 2003 ve 2004 doğumlu geleceğin atlet adayları, gülle atma, üç adım atlama, 100 metre engelli, yüksek atlama, cirit atma, 100 metre, 300 metre, uzun atlama, 800 metre, 1500 metre, 2000 metre ve 4x100 metre gibi farklı kategorilerde yapılan zorlu ve çekişmeli yarışlarda dereceye girebilmek ve 9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan yarı final yarışlarında yer alabilmek için tüm hünerlerini sergilediler.

Karaman Atletizme Doydu
Teknik toplantısı 25 Mart Cuma günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ve 157 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne olan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Grup Yarışları sporseverlerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşti. Yarışların başladığı günün sabahı stadı doldurmaya başlayan sporseverler sporcuların birincilik için verdikleri o büyük heyecana ortak oldular. Akşam saatlerine kadar devam eden yarışlarda tam bir atletizm şöleni yaşanırken, ortaya çıkan bir birinden renkli görüntüler yarışmaları izlemeye gelen vatandaşa keyifli anlar yaşattı. Geleceğin atlet adaylarının göstermiş oldukları performans ise yarışmaları izlemeye gelen sporseverler tarafından tam not aldı.
Zorlu ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda erkekler kategorisin de 88 puanla Mersin birinci, 75 puanla Karaman ikinci, 72 puanla Adana üçüncü, 60 puanla Osmaniye dördüncü, 48 puanla Burdur beşinci ve 43 puanla Antalya ise altıncı olan takımlar oldu. Kızlar kategorisinde bu isimler 66 puanla Antalya birinci, 65,5 puanla Mersin ikinci, 62 puanla Isparta üçüncü, 53,5 puanla Karaman dördüncü, 53 puanla Adana beşinci ve 52,5 puanla Osmaniye altıncı olan takımlar oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Analig Atletizm yarı finalleri 9 Nisan’da yapılacak olup, sezonun birincileri ise 15 Nisan’da Aydın’da yapılacak olan Analig 2016 Türkiye Atletizm Finalleri ile belirlenecek.