Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet branşın da elde ettiği başarılar ile Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Türkiye genelinde yakalamış olduğu başarılarının yanına uluslararası başarılarını da eklemeyi bilen Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına emin adımlarla ilerliyor.

İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirilen Salcano MTB Cup Arnavutköy C2 yarışları sonucunda, elit kadınlar kategorisinde Sırp sporcu Jovana Crnogorac 01.27.23’lük derecesi ile birinci, Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Semra Yetiş 01.46.57’lik derecesi ile ikinci, SMF Pro Team’den Ivana Kostic ise 01.49.41’lik derecesi ile üçüncü olan sporcular oldu.

“Türkiye Şampiyonası’nda, sporcularımızın başarısı üst düzeyde olacak”

Çalışmalarına Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet antrenörü Barış Ünlü ile devam eden Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı, yine aynı tarihte Fethiye’de Türkiye geneli yarışmalara katıldılar. Yarışların büyük mücadelelere sahne olduğunu belirten Ünlü,” Bu yarışlar ile Karaman’da Haziran ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasının taktiksel çalışmalarını yapmış olup, çok fazla madalya mücadelesine girdik. Fethiye yarışlarındaki gözlemlerimiz, ilimizde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında sporcularımızın başarılarının üst düzeyde olacağıdır” dedi.

“Dünyaca ünlü yabancı sporcuların arasında bir Türk”

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımının elde ettiği başarıların kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; “ 04-08 Mart 2015 tarihinde bisiklet sporcularımız aynı anda 2 farklı yerde yarışarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Karaman için önemli olan 2016 olimpiyatlarına katılım puanı veren İstanbul Arnavutköy’de yapılan dağ bisikleti yarışları idi. Sporcumuz Semra Yetiş’in 2016 olimpiyatlarına katılabilmesi için bu yarışlardan puan ve puanlar ile dönmesi gerekiyordu. Sporcumuz Semra Yetiş, dünyaca ünlü yabancı sporcuların içerisinde katılmış olduğu yarışta 2. olarak bu hedefi gerçekleştirerek bizleri ve Karaman’ı mutlu etmesini bilmiştir” şeklinde konuştu.

“Artık dünya geneli organizasyonlarda başarı arıyoruz”

Elde edilen bu başarı ile ülke olarak 20 puan aldıklarını ve puan mücadelesini 2016 yılının Mayıs ayına kadar devam ettirdiklerini belirten Kısacık; ” Artık Karaman ili olarak dünya geneli organizasyonlarda başarı arıyoruz. Bunun için Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları bizim için çok önemli mücadeleler olup, bu mücadelelerde de çok kısa bir süre içerisinde başarıyı yakalayacağımızı tahmin ediyorum.  Karaman ili, bütün spor branşlarında büyük başarılara imza atacak kapasitededir.

Büyük mücadelelere sahne olan yarışlarda Karaman için ter döken tüm sporcularımıza, antrenörümüze ve emeği geçen her çalışanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.