Trabzon’da düzenlenen 2.Avrupa Gençler İşitme Engelliler Şampiyonasında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Mustafa Özer, Kulüp Başkanı Ali Semiz ve Milli Takım Atletizm Antrenörü Murat Yurdadön ile birlikte Defterdar Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İhsan Mintaş’ı makamında ziyaret etti. 

Defterdar Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İhsan Mintaş şampiyonaya katılan sporcumuzu kutladı. Müdür Vekili Mintaş, ‘’ Bu zorlu mücadelede bizi başarılarıyla mutlu eden tüm sporcumuzu tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum. Emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

15 ülkenin katıldığı 2. Avrupa Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda 3 altın madalya ile Türkiye 2. oldu. Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcumuz Özer ise 17,25 lik derecesi ile Avrupa 2.si oldu.

Trabzon’da üç gün süren şampiyonaya, Türkiye’nin yanı sıra Belçika, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Almanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Rusya ve İspanya’dan 119 işitme engelli sporcu katıldı.

Şampiyonanın son gününde milli sporcumuz Fatmagül Koç, disk atmada 29,35′lik derecesiyle altın madalya aldı. Türkiye’den 20 yaş erkekler 5 bin metrede Murat Yalçın ve 100 metre engelli bayanlarda da Elanur Kahveci altın madalya kazanmıştı.