Mersin’de yapılan Judo Liseler Grup Müsabakalarından Türkiye genelinden 200’e yakın sporcu mücadele etti. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan eşliğinde müsabakalara hazırlanan Karaman Judo Takımı 8 sporcu ile katıldığı grup müsabakalarında bir birincilik ve dört beşincilik dereceleri ile yapılacak olan final müsabakalarında mücadele etme hakkı elde etti.

Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalarda Karaman Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi öğrencisi Ayşe Elyiğit 40kg’da birinci olurken, Spor Lisesi öğrencilerinden Esin Türkben, Esra Türegül, Muhammed Ali Akkuş ve Aynur Elyiğit şampiyonada beşincilik dereceleri elde ederek final vizelerini alan sporcular oldu.

Karaman’da Judonun yükselen bir değer olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Sporcularımızın elde etmiş oldukları başarılar bizleri mutlu ediyor.  Mersin ilinde yapılan liseler judo grup müsabakalarında ilimizi temsil eden antrenör ve sporcularımızı göstermiş oldukları gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.