OKULLAR ARASI GENÇLER JUDO GRUP MÜSABAKALARINDA KARAMAN FARKI
Okul Sporları faaliyetleri kapsamında Osmaniye’de düzenlenen okullar arası Gençler Judo Grup müsabakalarında mücadele eden Karaman judo takımı 4 birincilik, 3 üçüncülük ve 1 beşincilik elde ederek finallere yükselme başarısı gösterdi.

Karaman’da okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen gençler judo il birinciliği müsabakaları sonucunda kendi kategorilerinde dereceye giren sporcular 7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında Osmaniye’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarına katılma hakkı elde etmişti. Milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan Çakmak eşliğinde çalışmalarına aralıksız devam eden öğrenciler 22 ilden yaklaşık 280 sporcunun katıldığı gençler judo grup müsabakalarında boy göstererek büyük bir başarıya daha imza attılar.

Osmaniye Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çekişmeli maçlara sahne olan müsabakalar sonunda Karaman judo takımı sporcularında 40 kiloda Esin Türkben 1'nci, 44 kiloda Cahide Eke 5'inci, 48 kiloda Ezgi Karademir 3'üncü, 52 kiloda Eda Karademir 1'inci, 50 kiloda Samet Serçeli 1'inci, 55 kiloda Mehmet Serçeli 3'üncü, 70 kiloda Beyza Nur Arı 3'üncü ve +70 kiloda Ebru Atabay 1'inci olarak bir üst tur olan finallerde Karaman’ı temsil etme hakkı elde ettiler. 

Antrenör ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, sporcuların elde ettiği sonuçlardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, başarılarının devamını diledi.

İl Müdürü Kısacık, tebrik mesajında ise şu ifadelere yer verdi:
Madalya kürsüsünde yer alan ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın bu başarısı bizleri gururlandırmıştır. Sporcularımızın elde ettikleri bu başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum. Final müsabakalarına adını yazdıran sporcularımıza ve antrenörlerimize şampiyona öncesi başarılar diliyorum.”