Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası altı ülkeden toplam 1200 sporcunun mücadelesine sahne oldu. Yeni Rize Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada toplam 145 farklı dalda madalya sahiplerini buldu.
Karaman Gençlik ve Spor Kulübü karate takımı sporcularının da yer aldığı şampiyonada yıldızlar kategorisinde mücadele eden Ekin Büyükyağcı, Alihan Şekerci ve Ali Arı takım kata kategorisinde gerçekleştirilen yarışlarda takım halinde ikinci olma başarısı gösterdi. Ferdi müsabakalarda minikler kategorisinde 30 kilo da mücadele eden Fatma Sena Çelik ise kata ve kumite kategorilerinde üçüncülük elde etti. Karate antrenörü İhsan Özbek’in öğrencileri bu şampiyonayı da boş geçmeyerek madalya kürsüsünde yer almayı başardı.
Başarılı sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Rize’nin ev sahipliğini yaptığı Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda başarılı sonuçlara imza atan sporcularımızı yürekten kutluyorum. Karaman adına güzel bir başarıya imza atan genç sporcularımız, çoğu rakibini geride bırakarak bizleri gururlandırdı. Sporcularımızı ve onların başarısında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.”