Kumcu Lokantasında düzenlenen kahvaltıda, Karaman Yunuskent Spor Kulübü yöneticileri, Karaman’da görev yapan basın mensuplarına kulüp hakkında bilgiler verdi.

Kahvaltı sonrası kulüp hakkında bilgi veren Yunuskent Spor Kulübü Başkanı Fatih Şimşek, hedeflerinin büyük olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi;

“Yunuskent Spor Kulübü 2013 yılında kuruldu. İlk başta erkek takımı olarak başladık. Yerel liglerde görev aldık. Erkekler ile A takımı olarak müsabakalarda yer aldık. 1 sene sonra bayan takımımızı kurmaya karar verdik. 1 yıl kızlarımızı maçlara hazırladık ve daha sonra 2015-2016 sezonunda Bayanlar 3’üncü ligine girmeye hak kazandık. Geçen yıl 5’inci gruptaydık. Bu yılda 4’üncü gruptayız. Bu yıl zor bir grubumuz var. Bizim kızlarımızın rakip takımlara göre yaş ortalaması küçük. Bu yüzden geleceğe yönelik bir takım olduğunu görebiliyoruz.

İlk zamanlar küçük bir takım olduğumuzu düşünerek basında fazla yer almak istemedik. Fakat şimdi ocak ayı itibari ile olağan genel kurulumuzda yeni bir yönetim oluşturduk. Yeni yönetimimiz şimdi daha güçlü. Bundan sonra hedeflerimiz büyüdü ve kız takımımızla 2’nci lige yükselmek için çaba göstereceğiz. Erkek takımımızda ise yeniden bir oluşuma gittik. En alt yaş grubundan başladık, onlarla da uzun vadeli Bal Liginde oynayacak bir takım oluşturacağız.”

KARAMAN YUNUSKENT SPOR GENÇLİK KULÜBÜ OLUYOR

Kulüp Başkanı Şimşek, farklı spor dallarında da faaliyetler gösterdiklerini ifade ederek, şunları aktardı;

“Bunun yanında Yunuskent Spor Kulübünde yüzme branşımız var. 25 tane yüzme sporcumuz var. haftada 2 gün antremanlar yapılıyor. Bahara doğru ulusal müsabakalara gideceğiz kendileriyle. Daha sonra masa tenisi branşımız var. 2013 yılından bu yana satranç branşımız var. Bugüne kadar bütün müsabakalara katıldık ve birçok madalyalarımız var.

Ayrıca, kulübümüz tüzük değişikliğine de giderek sadece sportif değil kültürel, çevresel ve gençlik ile ilgili tüm alanlarda faaliyet gösterecek. Uluslararası alanda Erasmus+ programının desteklediği gençlik ve sportif projelere katılacaktır.”

Gerçekleşen Olağan Genel Kurul sonrası Karaman Yunuskent Spor Kulübü’nün yeni yönetim kurulu ise şöyle;

Başkan: Fatih Şimşek,

Başkan Yardımcısı: Ramazan Erkabaktepe

Genel Sekreter: Mustafa Gökbulut

Sayman: Büşra Bulduk

Ulusal ve Uluslararası Proje Koordinatörü: Adem Özler

Antrenörler: Kadir Çiftçi, Kaleci Antrenörü Talat Kaya, Erkekler U13-14-19 antrenörü Mümin Taş,

Erkek Takımı Şube Başkanı: Yunus Özveren

Basın Sözcüsü: Mustafa Ceylan