Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’da yapılacak olan Yeni Şehir Stadyumu’nda ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Dev proje için Karaman Belediyesi tarafından 57 bin metrekare alan tahsis edilen ve Kırbağı mevkiine yapılması planlanan şehir stadyumunun inşaatı tesliminden itibaren 650 takvim günü içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. 

"Yeni stadyumun katkıları her anlamda en üst seviye olacak"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman’da spor yatırımları kapsamında yapımı devam eden inşaatlarda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne değinerek, Üniversite Mahallesi Kırbağı mevkiine yapılacak olan 15 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun Karaman’ın geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ve Türkiye’deki modern tesisler arasında yer alacağını belirtti.

“Kentin spor kültürüne önemli katkı sağlayacak”

Yeni yapılacak olan stadyumun uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapabileceği, Karaman’a yakışır, modern ve günümüzün şartlarını en iyi şekilde cevap verebilecek bir stadyum olduğunu belirten Kısacık, “22 Mayıs 2017 tarihinde ihalesi yapılan 15 bin kişilik stadyumun yer teslimi işlemleri 24 Temmuz 2017 tarihi itibariyle tamamlandı. İlimize inşallah hayırlı uğurlu olur. Kentimizin dokusuyla uyumlu, standartları yüksek, sadece spor alanı olmakla kalmayan, sosyal ve kültürel alanlar da içeren bu dev proje en kısa zamanda Karaman halkımızın hizmetine girecek.  Eminim ki kentin spor kültürüne önemli katkı sağlayacak ve futbolun daha ileriye taşınması konusunda önemli rol üstlenecek bu stadyumların katkıları her anlamda en üst seviyede olacaktır. Böyle dev bir projenin ilimizde yükselmesi her açıdan gurur verici bir durum” dedi.