Türkiye Basketbol Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Belediyesinin, Basketbol il temsilciliği koordinesinde organize ettiği 3x3 Türkiye Turu Karaman ayağı 20 takım ve 80 sporcunun katılımı ile başladı.
Aktekke Kent Meydanında düzenlenen sokak basketbolunun açılışına Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Basketbol il temsilcisi Murat Ekiz, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven’in hava atışı ile başlattığı ilk gün karşılaşmaları renkli görüntülere sahne oldu. Karaman basketbol hakemlerinin görev aldığı müsabakalarda çok sayıda vatandaş kendileri için ayrılan alanlardan çekişmeli geçen maçları ilgi ile izledi.
Türkiye’de 2013 yılında TBF öncülüğünde hayata geçirilen 3x3 Türkiye Turuna her yıl binlerce basketbolseverin katıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Basketbolun tabana yayılması anlamında önemli bir organizasyon olan 3x3 Basketbol Türkiye Turu organizasyonu sayesinde daha önce basketbola ilgi duymayan insanlar bile basketbola kazandırılıyor ve basketbol alt yapısı sağlam temeller üzerinde yükselmeye devam ediyor. İlimizde de bu kapsamda 15-18 Mayıs tarihleri arasında toplam 80 sporcumuzun katıldığı güzel bir etkinlik düzenledik. Özellikle maçların kent meydanında oynanması oradan geçen vatandaşımızın ilgisini çekiyor ve çocuklarını basketbol branşına yönlendiriyorlar. Turnuva kapsamında yıldızlar, 18 yaş altı, 18 yaş üstü ve kızlar kategorilerinde yapılacak olan müsabakalarımıza tüm halkımız davetlidir” dedi.