Basketbol antrenörleri Yasemin Karabağ ve Aydın Çertel tarafından Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda devam eden basketbol kış spor okulları öğrencilerin yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor. Hafta içi Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri iki seans halinde gerçekleştirilen çalışmalarda farklı yaş gruplarından yaklaşık 70 sporcu basketbol eğitimleri alıyor.
Basketbol alt yapısının küçük yaşlarda almanın önemine değinen Karabağ,” Yaz ve kış spor okullarımıza kayıt yaptırarak eğitim almaya gelen sporcularımıza basketbol sporunun temel alt yapısını verirken bir taraftan da okul sporları ve kulüp müsabakalarına hazırlıyoruz. Küçük yaştan beri çalışmalarımıza katılan sporcularımızı basketbol branşının en temel bilgileriyle donatarak bu branşta başarılı olmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spor okullarımızda çocuklarımıza vermek istediğimiz en önemli alışkanlıklardan biri de sporu hayatlarında yaşam biçimi olarak görmeleri ve bizden sonrada bu mesajı gelecek kuşaklara aktarmaları” dedi.
Yeni yetenekleri Türk sporuna kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da,” İl müdürlüğümüz bünyesinde farklı spor dallarında açtığımız eğitimler alanlarında uzman antrenörlerimiz eşliğinde devam ediyor. Bizler çocuklarımıza sadece o spor dalının eğitimini değil spor kültürünü ve ahlaklı bir sporcu olmayı da öğretiyoruz. İlimizde birçok spor dalında büyük başarılara imza atmış gençlerimiz var. Onların bu başarılarıyla gurur duyuyor ve alttan gelen sporcularımıza ise örnek olmalarını sağlıyoruz. İnşallah ilimizden Türk sporuna hizmet edecek ahlaklı ve yetenekli sporcular çıkarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.