22 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilen etkinliğe Karaman Gençlik ve Spor Kulübü, Vitrin Pastanesi Bisiklet topluluğu, Performans Spor Kulübü, Ekstrem Spor Kulübü ve Türkiye Bisikletliler Derneği karaman Şubesi temsilcileri katıldı.  

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü;” İlimizde bisiklet sporcularının sayısı her geçen gün artmaktadır. Karaman ilindeki bisiklet toplulukları ve Bisiklet Kulüplerinin ortaklaşa yaptığı etkinlik Öğretmenlerimize vermiş olduğumuz değeri göstermek içindir. Etkinliğe katılan tüm sporculara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Karamanlı bisikletçilerin sadece yarışlarda değil sosyal tüm etkinliklerde yer aldıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Bisiklet sporu Karaman ilinin kültürü olma yolunda hızla ilerlemektir. Modern toplumların modernlik göstergesi olan bisiklet sporunun ilimizde artan ilgi ile destek görmesi bizleri fazlası ile memnun etmektedir. Bisiklet sporuna vermiş olduğumuz destek artarak devam edecektir. Karaman iline geldiğimiz günden bu yana vermiş olduğumuz destek ile ilimizde birçok bisiklet kulübü ve birçok bisiklet topluluğu çalışmalarını devam ettirmektedir.  İlimizin 2016 sezonunda ellinin üzerinde yarışan sporcusu olacak. Bu sayı ile aktif sporcusu açısından ilimiz Türkiye’de Konya ilinden sonra 2. il olma özelliği göstermektedir. Sporcularımızın Öğretmenler Günü için gerçekleştirmiş oldukları bu etkinlik öğretmenlerimize vermiş olduğumuz değeri ebetteki karşılamamaktadır. Burada sporcularımız öğretmenlerimize ve öğretmenlik mesleğine saygılarını bizler adına sunmak için 4 saatlik bir yürüyüş etkinliği düzenlemişlerdir. Etkinliğe kulüp ve topluluklar adına 5-6 civarında temsili sporcu katılmıştır. Bu sporcularımız özellikle spora yeni başlayan sporcularımızdan seçilmiştir. Sporcularımızın bu etkinliği aracılığı ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlamak istiyorum. Emeği geçen sporcularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.