Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde farklı yaş kategorilerinde eğitimlerine devam eden altın kulaçlar geleceğin milli takım sporcuları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Karaman Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme antrenörleri Aziz Hopyar, Merve Çelik ve Yasemin Mortaş nezaretinde pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 09.00’da başlayan yüzme çalışmaları 19.45 ile yerine göre 21.00’a kadar devam etmektedir.

Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzundayarının minik sporcularını yetiştiren yüzme  antrenörleri, Karaman’da yarının minik sporcularını yetiştirmek için pazartesi günleri hariç haftanın her günü guruplar halinde sabah saat 09.00dan başlamak üzere akşama kadar çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız son iki yıldan bu yana yaz ve kış sezonlarında düzenli olarak devam etmektedir.

Çalışmalarımız,araştırmalarımız ve tecrübelerimiz neticesinde daha ileri düzeyde ve daha sistemli olarak devam edecek. Küçük sporcularımızı guruplara ayırdık ve belli bir program dâhilinde her gün düzenli olarak onları çalıştırıyoruz. Gelecek günlerde bu sporcuların hepsi elit birer sporcu olacak ve resmi müsabakalara iştirak edeceklerini belirttiler.

Her yıl geleneksel olarak açılan yaz ve kış yüzme kurslarıyla çocukların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Bünyelerinde alanında uzman yüzme antrenörlerinin görev aldığı kurslar sayesinde geleceğin sporcularını yetiştirme gayreti içindeyiz. Çocuklarımızın eğitimi bizler için çok önemli. Eğitim sadece okullarda olmuyor. Aynı zamanda yüzme ve diğer spor branşları da bir eğitim. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spora ve sporcuya çok büyük önem veriyoruz. Bu çocuklarımız geleceğin Türkiye'sini inşa edecek. Bundan dolayı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

“Spora ve Sporcuya Değer Veriyoruz”

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz spor okullarına yoğun ilginin olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karamanlı aileleri çocuklarına olan duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Spora ve sporcuya desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir.

Kısacık, her yıl düzenli olarak açılan ücretsiz yaz ve kış spor okullarında geleceğin yüzücülerini yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediğimiz kurslarla bilmeyenlere yüzme öğretilecek, bilenler ise kendilerini daha da geliştirme imkânına kavuşacak. Vücut gelişimi ve sağlık için yüzme sporu çok önemli. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spor adına önemli çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.