Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Salonunda 23 Şubat 2016 Salı günü gerçekleştirilen yıldızlar judo il birinciliği müsabakalarına 5 okuldan 44 sporcu katıldı. Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalarda kızlar kategorisinde 44kg’da Esra Coşar ve 52kg’da Fatma Nur Altınbaş kategorilerinde birinci olan sporcular oldu. Erkekler kategorisinde ise bu isimler 38kg’da Abdulkadir Elyiğit, 42kg’da Murat Türegün, 46kg’da Eren Tezcan, 50kg’da Selçuk Konar, 55kg’da Samet Serçeli ve 66kg’da Mesut Ecirci kategorilerinde birinci olan sporcular oldu. Müsabakalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular gerçekleştirilecek olan judo grup müsabakalarında Karamanı temsil etme hakkı elde ettiler.
İl birinciliği müsabakalarını yerinde izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;“ Judo branşında başarılı sporcularımızalanında uzman antrenörlerimiz tarafından eğitimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Buralardan çıkacak genç yeteneklerin tespit edilip iyi değerlendirilmesi halinde Türk sporuna önemli yıldızlar kazandırılacak. Judo sporu Karaman’da sürekli yükselen grafiği ile dikkat çekmekte. Bizlerde bu başarı grafiğini daha da yukarı taşıyacağız.” diye konuştu.
Müsabakada dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkantarafından verildi.